Gospodinele pot prepara o rețetă de salată de ardei copți, fără apă și fără zahăr. Această garnitură este ideală pentru friptură și se face cu doar câteva ingrediente.
Gospodinele pot prepara o rețetă de salată de ardei copți, fără apă și fără zahăr. Această garnitură este un adevărat deliciu alături de un rumen pui fript, ca la rotiserie, sau de o bucată de carne la grătar. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
1,5 kg de ardei gras sau kapia (de orice soi, culoare și/sau formă) 100 ml. oțet de mere de 6° (sau alt oțet de bună calitate) 50 de grame de miere de albine sau sirop de agave 1 linguriță de sare 2-3 căței de usturoi 60 de ml. de ulei opțional: puțină verdeață pentru presărat, la final
Rețetă de salată de ardei copți
Ardeii trebuie tăiați în jumătăți, complet curățați de semințe, cotor și eventualele stricăciuni ascunse în interior. Apoi, ardeii sunt copți în cuptor, foarte simplu și rapid. Dacă nu vă place metoda aceasta, puteți coace ardeii într-o tigaie. Alegeți una cu fundul mai gros și încingeți-o bine, pe plită. Adăugați 1 linguriță de ulei și ardeii întregi. Acoperiți tigaia cu un capac. Pârjoliți-i pe toate părțile, întorcându-i din când în când.
Coaja ardeilor trebuie să primească urme brune închis pe toate părțile. Când au aceste urme de arsură de jur împrejur, scoateți ardeii într-un castron și acoperiți-i cu un capac. Ardeii se vor răci lent, aburindu-se. După ce ardeii se răcesc, coaja se desprinde cu ușurință. Se curăță bine de pielița arsă, fără să se folosească deloc apă, potrivit lauralaurentiu.ro.
Cea mai simplă metodă de preparare a vinegretei pentru salata de ardei copți este să dăm la blender oțetul, sarea, mierea sau siropul de agave, usturoiul și uleiul. Emulsia obținută o omogenizăm bine cu sucul ardeilor copți. Se adaugă treptat uleiul, amestecând continuu, apoi se adaugă oțetul și siropul de agave. La final, se adaugă și sucul filtrat al ardeilor copți. Acum, trebuie să băgați salata de ardei la cuptor pentru 2-3 ore. Asta este tot. Poftă bună!