Rețeta de prune murate. O gustare excelentă pentru zilele lungi de iarnă

Sursă Youtube

Prunele murate sunt excelente pentru zilele lungi de iarnă și pot să înlocuiască măslinele.

Ingredientele necesare pentru prunele murate:

Ingrediente:

450 game de prune;

1 lingura de ulei vegetal;

2,5 lingurițe de sare;

4 lingurițe de zahar;

2,5 lingurițe de oțet (9%);

1-2 foi de dafin;

4-5 cuișoare.

Rețetă de prune murate

Prunele se spală bine și se usucă. Înțepați-le apoi cu o scobitoare în mai multe locuri. Sterilizați borcanele și puneți în ele prunele pregătite. Apoi umpleți borcanele cu prune cu apă clocotită și acoperiți-le cu un capac. După 5 minute, începeți să pregătiți marinada.

Bucătarii au declarat că marinada se prepară foarte simplu. Apa din borcanele cu prune se toarnă într-o oală mare. Se adaugă zahărul și sarea și lăsați lichidul să fiarbă. Se toarnă apoi oțetul, uleiul vegetal, frunza de dafin și cuișoarele. Marinada fierbinte se toarnă în borcanele cu prune. Borcanele se închid cu capace, se răstoarnă, se înfășoară cu o pătură și se lasă să se răcească.

Borcanele cu prune trebuie depozitate într-un loc răcoros și deschise după două - trei luni. Nu ai cum să greșesti cu această gustare în zilele de iarnă.

Rețetă de găluște cu prune

E sezonul prunelor, iar bucătarii au dezvăluit și o rețetă de găluște cu prune. Pentru acest desert ai nevoie de următoarele ingrediente:

- 250 grame făină

- 600-700 grame cartofi

- 50 grame unt

- 150 grame pesmet

- 100 grame zahăr

- o linguriță scorțișoară

- esență de vanilie

- nucșoară

- 2 ouă

- ulei

- coajă rasă de lămâie sau limetă

- prune.

Pentru a face cele mai bune găluște cu prune, începem cu cartofii. Se fierb cartofii în coajă și apoi se răcesc și se decojesc. Se dau pe răzătoarea mare sau se pasează la robot. Se pune în tigaie 50 grame unt și când s-a topit se pune 150 grame pesmet, 100 grame zahăr, o linguriță de scorțișoară și esență de vanilie. Dacă ai, poți adăuga și puțină nucșoară.

Se lasă pe foc mic timp de 15 minute, amestecând din când în când. Între timp, se pune apa la fiert în oală foarte mare. Dacă vă plac mai dulci găluștele puneți zahăr 3-4 linguri.

Într-un castron mare se pun cartofii dați pe răzătoare împreună cu 2 ouă, o lingură mare ulei, scorțișoară, coaja rasă de la o limetă și se amestecă ușor. Se adaugă făina, treptat. Dacă vi se pare că aluatul este lipicios, nu vă speriați, așa trebuie.

Prunele se taie pe jumătăți și se presară cu puțin zahăr brun. Acum suntem gata să modelăm găluștile. Se acoperă prunele cu aluatul și se fierb aproximativ 15 minute. Desertul tău este gata, potrivit stiridiaspora.ro.