Rețetă de prăjitură cu iaurt grecesc. Desertul pufos pentru care necesită doar 10 minute pentru preparare

Prăjitura cu iaurt grecesc este una foarte ușor de făcut. Desertul este potrivit pentru zilele când nu ai foarte mult timp la dispoziție pentru a sta în bucătărie, dar ai poftă de ceva dulce. Ai toate motivele să o încerci.

Prăjitura cu iaurt grecesc este potrivită pentru micul dejun sau atunci când vrei o gustare. Alături de acest desert poți bea o cană fierbinte de lapte sau chiar un ceai. Pe lângă aceste lucruri, este și o prăjitură care este foarte ușor de făcut și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. O poți consuma atât caldă, cât și la temperatura camerei. În ambele cazuri este delicioasă.

Poți consuma prăjitura cu iaurt grecesc simplă sau o poți umple sau orna cu diferite creme. Desertul poate fi asezonat și cu fructe proaspete, în funcție de preferințele fiecărei persoane. În cazul în care vrei o aromă mai intensă, poți folosi esență de vanilie. În plus, în loc de un simplu iaurt grecesc, îl poți utiliza pe cel cu fructe. Ingrediente necesare pentru prăjitura cu iaurt grecesc:

  • patru ouă medii
  • 200 grame de zahăr
  • 180 grame de iaurt grecesc
  • o linguriță de extract de vanilie
  • un vârf de cuțit de sare
  • 60 mililitri ulei de floarea-soarelui
  • 190 grame de făină
  • 30 grame de amidon de cartofi
  • 16 grame de praf de copt

Mod de preparare al prăjiturii cu iaurt grecesc

Pentru început trebuie să spargi ouăle într-un castron mare și să adaugi zahărul, esența de vanilie și sarea. Amestecă ingredientele cu un mixer. Ulterior, adaugă iaurtul grecesc și uleiul de floarea soarelui. Amestecă din nou până când toate ingredientele s-au omogenizat. Adaugă făina, amidonul și praful de copt. Este important să le cerni înainte de a le pune în compoziție.

Frământă ușor până când toate ingredientele s-au încorporat. Amestecul trebuie să fie neted și fără cocoloașe. După ce ai făcut acest pas, unge cu ulei și presară făină pe o tavă. Adaugă compoziția în această tavă. Prăjitura trebuie coaptă la 180 de grade Celsius timp de 45 de minute. Verifică din când în când dacă prăjitura este coaptă. Poți folosi o scobitoare uscată pe care să o introduci în desert. Când observă că s-a rumenit, oprește focul și scoate tava din cuptor. Las-o să se răcească și după o poți răsturna pe un platou, potrivit Realitatea.net.