Rețeta de post pe care nu trebuie s-o ratezi. Călugării de la Muntele Athos o prepară des. Conține ingrediente gustoase şi de calitate

Sursa foto: 114757903 © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com

Postul Paștelui a început, luni, 27 februarie, şi este primul post din an considerat cel mai greu, dar și cel mai lung. Durează 40 de zile și are numai două dezlegări la pește: de Buna Vestire și în Duminica Floriilor. Şi pentru că în timpul postului, creștinii ortodocși au interzis la carne, recomandăm o rețetă pe care o prepară călugării de la Muntele Athos. 

De ce este atât de specială rețeta de post a călugărilor de la Muntele Athos? Întâi de toate, conține ingrediente bune, de calitate, pentru că așa arăți că‑ți iubești fratele și îi oferi ce este mai bun, după porunca Domnului: „Iubește‑l pe aproapele tău ca pe tine însuți!” În felul acesta, te respecți și pe tine.

Călugării de la Muntele Athos obișnuiesc să prepare des rețeta orez cu varză

Pe lângă faptul că această reţetetă este ieftină, nu doar că este sănătoasă, ci și foarte gustoasă. Şi dacă ţineţi acest post dar este dificil să diversificați mâncarea, călugării de la Muntele Athos vin cu o rețetă care merită încercată măcar odată.

A început Postul Paștelui, iar această rețetă a călugărilor de le Muntele Athos este ideală pentru cei care vor să se bucure de un preparat aparte, sățios și care nu necesită nici foarte mult timp de preparare, și nici prea multe ingrediente.

Pentru reţeta de orez cu varză aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

-1 varză -1 cană de orez -4 tulpini de ţelină mărunţite -2 cepe mari tocate -4 căţei de usturoi mărunţiţi -2 foi de dafin -oregano -chimen -scorţişoară -300 ml de ulei -sare -piper -1 pahar de vin roşu -5 roşii (date pe râzătoare) sau 2 linguri de bulion (puţin diluat)

Cum se prepară reţeta orez cu varză de la Muntele Athos

1. Se spală şi se curăţă varza de frunzele exterioare. Se îndepărtează cotorul şi se taie frunzele în fâşii de 2 cm. După ce varza va fi călită un pic, adăugăm un litru de apă, de atât avem nevoie pentru șase porții de orez cu varză, alături de puțină sare, după gust.

2. Se pun la fiert împreună varza, orezul, ţelina, ceapa, usturoiul, foile de dafin, sarea, uleiul şi se completează cu apă. Cratiţa se acoperă cu un capac.

3. Se prepară un amestec de roşii sau bulion cu oregano, chimen, vin, scorţişoară şi piper care se adaugă peste varză.

4. Se amestecă bine şi se lasă pe foc până când scade sosul. Dar mare atenţie să nu se prindă mâncarea.

Sursa: crestinortodox.ro.