Postul Crăciunului a început, iar bucătarii au dezvăluit cea mai simplă rețetă de maioneză fără ou. Aceasta este la fel de gustoasă ca cea normală și mult mai sănătoasă.
Bucătarii au dezvăluit o rețetă de maioneză gustoasă, naturală, foarte rapidă și fără ouă. Aceasta este ideală pentru cei care țin post. Secretul este să respecți proporțiile și tehnica. Nu uita, muștarul nu trebuie să fie iute și cu gust amar, iar uleiul de măsline poate schimba gustul.
Rețetă de maioneză de post
Ai nevoie de următoarele ingrediente:
– 150 ml de lapte (lapte de soia, laptede migdale)
– 300 ml de ulei
– 1 lingură de muștar
– 2-3 linguri de suc de lămâie
– 1 linguriță de sare (sau după gust)
Laptele și uleiul trebuie să fie la temperatura camerei (temperatura ingredientelor trebuie să fie aceeași). Puneți laptele și uleiul în blender. Adaugă sarea, sucul de lămâie (sau oțetul) și muștarul și amestecă conținutul. Maioneza ta este gata
Altă rețetă de maioneză de post
Bucătarii au mai dezvăluit o rețetă gustoasă de maioneză de post. Și aceasta se prepară ușor și este mult mai sănătoasă ca cea clasică.
Ai nevoie de următoarele ingrediente:
-2 cartofi
-100 g muştar dulce (fără adaosuri)
-lămâie
-o lingură unt de cocos
-o lingură ulei de măsline
Cartofii curățati de coajă și tăiați se fierb în apă cu sare. După ce se răcesc se pun în blender și se se adaugă peste ei muştarul, untul de cocos topit, uleiul de măsline şi puţină zeamă de lămâie. Uleiul de măsline va da consistenţă mai fluidă maionezei. Rețeta ta este gata, potrivit bucatarul.eu.
Bucătarii au mai dezvăluit o serie de trucuri pentru o rețetă perfectă. La maioneza de post ai nevoie de un mixer vertical cu puterea de cel puțin 700W sau chiar de 1000W. Contează și felul în care mixezi compoziția. Este indicat să mixezi de jos în sus și foarte lent pentru a nu se tăia maioneza. Ea trebuie băgată într-un borcan îngust de 800ml.
Dacă îți plac rețetele mai aromate, bucătarii te sfătuiesc să adaugi în maioneză ierburi aromatice, castraveți murați, capere sau roșii uscate. Acest sos trebuie făcut în cantități mici pentru că nu rezistă foarte mult la frigider. El se poate adăuga și în alte rețete și este pe în topuri pe lista vegetarienilor.