Gospodinele pot prepara una dintre cele mai gustoase și simple rețete de plăcintă cu varză murată. Ele au nevoie de puține ingrediente pentru a face o mâncare delicioasă.
Rețeta de plăcințele cu varză murată este extrem de gutoasă și foarte potrivită pentru zilele răcoroase. Gospodinele au nevoie doar de câteva ingrediente:
500 g făină
300 ml apă
20 g drojdie
1 linguriță sare
1 lingură ulei
Pentru umplutură:
1 kg varză murată
3 roșii
1 ceapă
2 morcovi
3 linguri ulei
sare
piper
Rețetă de plăcintă cu varză murată
Pentru început, trebuie doar să dizolvi drojdia în apă călduță, adaugi uleiul, făina și praful de sare. Frămânți aluatul până nu se mai lipește de mâini și devine elastic. Lași la dospit o oră.
Speli varza, îndepărtezi primele foi și o toci fideluță. Acum trebuie să călești ceapa tocată în ulei împreună cu morcovii dați prin răzătoarea mare. Se adaugă și varza și se lasă pe foc 15 minute. Pui și roșiile date prin răzătoare, sare și piper după gust și fierbi până când scade zeama. A mai rămas doara să împarți aluatul în 10 biluțe egale și să le întinzi pe masa cu făină. Umpli fiecare foaie cu varza călită, aduni marginile în partea de sus și sigilezi bine. Le pui în tavă cu hârtie de copt și le lași la cuptor, la foc mediu, până vezi că s-au rumenit bine, potrivit Clickpoftăbună.
Rețetă de plăcințele cu brânză și spanac
Dacă nu îți place varza murată, poți încerca rețeta de plăcințele cu brânză și spanac. Ingrediente: 600 g brânză feta, 200 g brânză telemea de oaie sau capră, 200 g brânză de vaci, 600 g spanac congelat, 100 g unt, 8 ouă, 1 pachet foi de plăcintă, 1 lămâie, 50 ml ulei de măsline, oregano, sare şi piper.
Spanacul la pungă se lasă la decongelat, apoi se scurge foarte bine şi se lasă într-o sită cel puţin jumătate de oră. În acest timp, separă ouăle, iar gălbenuşurile se amestecă bine cu un praf de sare, apoi se adaugă toate tipurile de brânză sfărâmată bine cu ajutorul unei furculiţe. Este indicat să folosiți un mixer electric.
Într-un alb bol, albuşurile se bat spumă, iar peste el se adauga spanacul scurs bine. Acest amestec se adaugă peste brănzeturi. Foloseşte o tavă pe care o vei tapeta cu unt topit. Se pune un strat de foaie de plăcintă în tavă, apoi unul de brânză, încă unul de foaie. Se repretă procedeul până când se termină compoziţia. Acum trebuie să bagi tava în cuptorul preîncălzit la 200 C. Se lasă în cuptor circa 35-40 de minute și gata. Poftă bună.