Rețetă de plăcintă cu mere și budincă de vanilie. Un deliciu absolut

Sursa: Dreamstime.com

Rețetă. Gospodinele pot renunța la rețeta clasică de plăcintă cu mere și o pot prepara pe cea cu mere și budincă de vanilie. Ele au nevoie de câteva ingrediente pentru acest desert delicios.

Plăcinta de mere cu budincă de vanilie este una dintre cele mai gustoase din lume. Pentru această rețetă inedită, gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente:

155 g zahăr

2 pachete de zahăr vanilat

250 g unt

puțină sare

250 g făină

2 plicuri de pudră de budincă de vanilie

3 ouă

155 ml lapte

3 mere mari

1 pachet de praf de copt

Rețetă de plăcintă cu mere și budincă de vanilie

Rețeta de plăcintă cu mere și budincă de vanilie se prepară ușor. Începți prin a porni și preîncălzi cuptorul la 180-190 de grade Celsius și ungeți o formă de prăjitură cu unt.

După ce ați pregătit cuptorul și tava, trebuie bătut untul cu zahărul vanilat, zahărul și puțină sare. Apoi se adaugă treptat ouăle. Se adaugă și făina, praful de copt și praful de cremă de vanilie și se amestecă bine, apoi se adaugă treptat laptele. Este indicat să folosiți un robot de bucătărie pentru a termina mai rapid.

Acum spălați merele și curățați-le de coajă și de miez, apoi tăiați-le cu un cuțit în bucăți în forma pe care o doriți. Puteți să le faceți cuburi, felii sau fâșii foarte subțiri. A mai rămas doar să amestecați bucățile de mere, folosind o spatulă, în castron. Apoi se toarnă aluatul cu bucățile de mere în forma de copt dreptunghiulară pregătită în prealabil și se coace pe raftul din mijloc al cuptorului timp de 40 – 50 de minute. Prăjitura este gata. Poftă bună, potrivit rețeteșivedete.

Rețetă clasică ce plăcintă cu mere

Dacă vreți să gătiți rețeta clasică de plăcintă cu mere, aveți de pregătit următoarele ingrediente:

200ml apă 200ml ulei 6 linguri de zahăr o linguriță bicarbonat de sodiu o lingură oțet 500g făină

Pentru umplutura de plăcintă cu mere fragedă de post trebuie să folosești:

1,5kg de mere 4-5 linguri de zahăr 2 lingurițe scorțișoară

Curăță merele de coajă și dă-le pe răzătoarea mare. Pune merele rase împreună cu cele 4 linguri de zahăr într-o cratiță cu fund dublu. Trebuie să le călești la foc mic. Pune peste merele călite scorțișoara și dă-le deoparte pentru a se răcori puțin. Acum amestecă apa cu uleiul și zahărul până când zahărul se va topi.

Dizolvă bicarbonatul de sodiu într-o lingură de oțet și adaugă-l peste amestecul de apă, ulei și zahăr; Adaugă puțin câte puțin făina până obții un aluat nelipicios și elastic. Pune prima foaie de plăcintă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau presărată cu puțină făină. Alege una de dimensiuni de aproximativ 30 x 40 cm. Adaugă merele călite și deasupra lor a doua foaie de aluat. Plăcinta trebuie ținută la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute, la 180 de grade.