Rețetă de pandișpan din 10 ouă. Trucuri pentru un desert delicios

Pandișpan. Sursă foto: Youtube

Gospodinele pot prepara o rețetă simplă de pandișpan din 10 ouă. Cu doar câteva ingrediente de baza, ele vor putea pregăti un desert delicios pentru toată familia.

Gospodinele pot prepara o rețetă simplă de pandișpan din 10 ouă. Pentru acest desert ușor de făcut și gutos aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 10 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • esență de vanilie sau alte arome după preferință
  • un praf de sare

Rețetă de pandișpan din 10 ouă

  1. Separați albușurile de gălbenușuri și puneți-le în două boluri separate. Adăugați un praf de sare în albușuri.
  2. Bateți albușurile cu un mixer electric la viteză medie.
  3. Adăugați zahărul treptat în albușuri.
  4. Adăugați gălbenușurile peste compoziția de albușuri și amestecați cu o spatulă sau cu mixerul la viteză scăzută.
  5. Încorporați făina și praful de copt în amestecul de ouă treptat.
  6. Adăugați esența de vanilie sau alte arome, după preferință.
  7. Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelati-o cu o spatulă.
  8. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coaceți timp de aproximativ 30-35 de minute.
  9. Scoateți tava din cuptor și lăsați pandișpanul să se răcească în tavă timp de aproximativ 10 minute.
  10. Nu uitați de zahărul pudră.
  11. Sursa foto: Dreamstime

Ingrediente suplimentare

Dacă doriți ca pandișpanul să fie mai dulce, puteți să adăugați următoarele ingrediente:

  • Cacao sau ciocolată topită - Puteți adăuga cacao sau ciocolată topită în compoziția de pandișpan.
  • Scorțișoară - Și scorțișoara este o alegere foarte bună
  • Coajă de lămâie sau portocală - Aceste ingrediente pot adăuga o aromă subtilă de citrice în pandișpan.
  • Nuci tocate sau migdale măcinate - Acestea pot oferi o textură crocantă și un gust mai bogat.
  • Alte arome - Pentru un gust mai interesant, puteți adăuga esență de migdale, esență de lămâie sau esență de portocale.

Coaja de lămâie sau portocală, scorțișoara sau esențele pot fi adăugate în compoziția de pandișpan împreună cu ouăle și zahărul, înainte de a adăuga făina. În cazul în care pui cacao sau ciocolată topită în compoziția de pandișpan, acestea pot fi adăugate împreună cu făina și praful de copt. Alunele sau migdalele măcinate pot fi adăugate la final, după ce ai incorporat făina și praful de copt în compoziție.