Rețetă de mere murate. O garnitură perfectă pentru fripturi

Sursa foto 139055362 © Yulia Mikhaylova | Dreamstime.com

Bucătarii au explicat cum se face o rețetă gustoasă de mere murate. Această garnitură este perfectă pentru fripturi. Nu aveți nevoie de foarte mult ingrediente.

Bucătarii au explicat cum se face o rețetă gustoasă de mere murate. Pentru această garnitură sănătoasă aveți nevoie de câteva ingrediente:

  • 5-6 kg mere
  • 5 litri de apă
  • 100 g de sare
  • 200 g de zahăr
  • 2-3 linguri de miere
  • frunze de vișin
  • frunze de dafin
  • cuișoare (opțional)

Rețetă de mere murate

  1. Pentru murarea merelor se folosesc borcane de 300 de grame, sterilizate în prealabil.
  2. Spălați bine merele și puneți-le în borcane alături de frunze de vișin, frunze de dafin și cuișoare. Apoi, pregătiți saramura.
  3. Într-un vas încăpător, puneți cei 5 litri de apă, zahărul, sarea și mierea. Amestecați până la dizolvarea completă.
  4. Turnați saramura în borcane până sus și puneți deasupra capacele. Nu le înfiletați. Restul de saramură se păstrează în frigider.
  5. Se lasă merele să se mureze timp de 5 zile la temperatura camerei.
  6. Apoi, se înfiletează capacele și se pun la locul de păstrare. Merele vor fi gata de consum într-o lună.

Această garnitură merge foarte bine cu friptură, cartofi prăjiți sau aripioare crispy și este ideală pentru zilele de iarnă.

Sursa foto106398792 © Lyaschedko. Dreamstime.com

Rețetă de corcodușe murate

Puteți încerca și o rețetă simplă de corcodușe murate. Pentru un borcan aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 750 de grame de corcodușe,
  • 250 de ml de oțet,
  • 2-3 lingurițe rase de boabe de coriandru,
  • 2-3 boabe de piper negru,
  • câteva crenguțe de cimbru,
  • 50 de grame de zahăr (două linguri),
  • 25 de grame de sare (o lingură).
  1. Se spală fructele, se curăță de codițe și frunze și se lasă la uscat.
  2. Într-o cratiță, puneți la fiert 500 ml de apă, împreună cu oțetul, zahărul, sarea și condimentele. Adăugați și câteva crenguțe de cimbru în borcan.
  3. Amestecul se lasă pe aragaz până dă un clocot, apoi puneți oala deoparte și lăsați să se răcească câteva minute.
  4. Puneți corcodușele în borcan, iar apoi turnați zeama peste ele.
  5. Puneți capacul și după câteva ore așezați borcanul în cămară. Trebuie să așteptați o lună pentru a mânca această garnitură delicioasă.