Rețetă de fursecuri bastonașe cu alune și ciocolată. Esențial, să alegeți ingredientele potrivite

Prăjituri și dulciuri. Sursă Dreamstime

Gospodinele pot prepara rețeta de fursecuri bastonașe cu alune și ciocolată. Secretul unui desert delicios constă în ingredientele alese și în modul în care faci glazura.

Gospodinele pot prepara rețetă de fursecuri bastonașe cu alune și ciocolată. Pentru acest desert delicios, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

250 de grame de făină 180 de grame de unt cu 82% grăsime 90 de grame de zahăr pudră 1 ou întreg (mărime medie) 1 plic de zahăr vanilat bourbon 1 praf de sare (2 grame)

Pentru al doilea strat al prăjiturii:

150 de grame de unt cu 82% grăsime 120 de grame de zahăr pudră 2 ouă (mari, peste 55 grame/bucată, cântărite cu tot cu coajă) 200 de grame de alune măcinate (se pot înlocui cu nuci) 1 plic de zahăr vanilat bourbon 150 de grame de nutella 1 praf de sare (2 grame)

Pentru glazură:

150 de grame de ciocolată cu 54% cacao 30 de grame de ciocolată albă (opțional)

Rețetă de fursecuri bastonașe cu alune și ciocolată

Se mixează untul, tăiat în cubulețe, cu zahărul vanilat bourbon, 1 praf bun de sare și cele 90 de grame de zahăr pudră recomandate pentru aluat. Când compoziția din castronul mixerului a devenit ca o cremă spumoasă, se adaugă oul și făina și se amestecă.

Toate firmiturile din castron se pun pe o folie alimentară de dimensiuni generoase, în prealabil așternută pe planul de lucru. Cu ajutorul foliei, se adaugă firmiturile într-un calup de aluat, pe care, prin folie, și se modelează într-o formă dreptunghiulară. Se ambalează aluatul și se lasă la frigider 20 de minute.

Se setează cuptorul la 200°C și se pregătește o formă cu dimensiunile de 34 x 24 cm. Se pregătește compoziția cu alune și ciocolată. În castronul mixerului, se mixează 150 de grame de unt, 1 praf de sare, 1 plic de zahăr vanilat bourbon și cele 120 de grame de zahăr pudră. Se adaugă un ou mare.

După ce ouăle s-au încorporat în compoziție, se adaugă nutella, în trei tranșe. Se mixează compoziția și se adaugă alunele. După 20 de minute la frigider, se scoate aluatul de fursecuri și, pe planul de lucru presărat cu puțină făină, se întinde cu sucitorul, într-o foaie. Se rulează aluatul pe sucitor și se pune în forma pregătită.

Se toarnă compoziția de alune și cremă de ciocolată. Se nivelează bine crema de alune și se pune tava la copt la 200°C, la o înălțime medie, pentru 25 de minute. După coacere, se lasă prăjitura să se răcească bine și se porționează în bucăți de 8 x 3 cm. Se topește ciocolata, ruptă în bucățele mici, egale, în două castroane, în bain marie. Cea albă, după topire, se pune într-un poș de unică folosință. În cea neagră, se înmoaie partea superioară a fursecurilor porționate, apoi se lasă la scurt, potrivit lauralaurentiu.ro.