Crăciunul se apropie, iar gospodinele se gândesc ce rețetă să gătească pentru familia lor. Printre cele mai simple și gustoase este cea de pate de porc. Ai nevoie doar de câteva ingrediente și puțină răbdare.
A venit momentul să încerci o rețetă delicioasă de pate de porc. Nimeni nu poate da greș cu acest aperitiv rapid și ușor de preparat. El nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun.
Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente pentru a prepara pateul de porc:
- 500 de grame de carne de porc
- 2 cutii de bere blonda
- 2 foi de dafin
- 2 ramuri de cimbru
- 1 praf de usturoi pudră
- 1 praf de sare
- 1 praf de piper negru.
Pentru a face pateul:
- 2 lingurițe de maioneză sau cremă de brânză
- 3 lingurițe de sos BBQ
- 1 linguriță de pătrunjel proaspăt
- 1 linguriță oregano uscat
- 1 praf de pastă de usturoi
- 1 praf de sare
- 1 praf de piper negru
- 1 ceapă mov.
Rețetă de pate de porc
Prima dată, orice gospodină trebuie să pregătească ingredientele. Ai nevoie de o oală adâncă. Ea trebuie pusă la foc mediu. A venit momentul să adaugi o linguriță de ulei de floarea soarelui,carnea de porc cu sare, piper și pudra de usturoi după gust.
După ce carnea de porc este sote, se adaugă berea și dacă nu este acoperită complet, se adaugă apă până se acoperă. Adăugați frunza de dafin, cimbru și gătiți până se înmoaie.
Într-un robot de bucătărie, se adaugă carnea cu ceapa. Prelucrează foarte bine ingredientele pateului de casă. Se adaugă pătrunjelul proaspăt și se procesează din nou pentru o consistență mai bună.
Se adaugă maioneză, oregano și sosul bbq și se amestecă toate ingredientele. Dacă nu aveți maioneză, puteți adăuga cremă de brânză tartinabilă pentru o consistență cremoasă. A venit momentul să pui un praf de sare, piper negru și usturoi.
Se pune pateul de porc în forma dorită. Poți încerca să îl așezi cu o spatulă de întins și se pune la frigider câteva ore. El merge servit cu pâine prăjită, covrigi, sticks-uri sau cu ouă. Rețeta ta este gata. Poftă buna!, potrivit știridiaspora.