Rețetă de cozonac fără frământare. Iese atât de pufos şi crescut încât vei repeta rețeta

Rețetă de cozonac fără frământare. Iese atât de pufos şi crescut încât vei repeta rețeta Sursa: Arhiva EVZ

Pentru că suntem mereu în criză de timp, mai ales în preajma sărbătorilor, vă recomandăm o rețetă de cozonac fără frământare care te va ajuta să obții un cozonac de casă pufos, gustos şi bine crescut.

Această rețetă de cozonac fără frământare este deosebit de reuşită şi, din acest motiv, merită să o încercați pentru masa de Crăciun deoarece cozonacul acesta iese mult mai gustos faţă de cel din comerţ.

Un alt aspect important, această reţetă de cozonac te scutește de efortul frământării aluatului. Aşa că, cea mai bună soluție rămâne să încercați incredibila rețetă de cozonac fără frământare.

Ingredientele necesare pentru cozonacul fără frământare

Pentru reţeta aceasta aveți nevoie de 1 kg făină 000, 6 ouă, 350 g zahăr, 100 g unt cu 80% grăsime, 5 linguri cu ulei, 200 ml lapte, nucă 300-400 g, 5 linguri cu cacao de bună calitate, coajă de portocală, esență de rom, 1 pliculeț drojdie uscată sau 40 g drojdie proaspătă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mod de preparare:

Pentru început, se pregătește umplutura. Separați ouăle și bateți albușurile spumă. Amestecați apoi cu 150 g zahăr, nuca măcinată și cacaua. Pentru a pregăti aluatul, puneți făina într-un vas mai mare și faceți o adâncitură la mijloc.

Amestecați drojdia cu laptele călduț și 2-3 linguri cu zahăr. Turnați totul în adâncitura din făină. Lăsați zece minute și adăugați gălbenușurile, restul de zahăr rămas, coaja rasă de portocală și esența de rom, uleiul și untul topit.

Unul topit nu trebuie să fie fierbinte, ci doar la temperatura camerei. Amestecați bine toate ingredientele și, dacă aluatul este prea gros, puteți să mai adăugați aproximativ 300 ml lapte. După ce ați terminat de amestecat acoperiți vasul cu o folie alimentară și lăsați să stea la cald pentru o oră.

Se lasă la cuptor pentru 40-50 de minute

După ce timpul a trecut, împărțiți aluatul în patru părți, dar înainte aveți grijă și ungeți mâinile cu puțin ulei. Fiecare parte se întinde și se pune umplutura în mod egal. Rulați apoi foile și răsuciți pentru a forma cozonacii. Lăsați apoi să mai crească timp de oră.

La final, ungeți bine cu gălbenuș de ou și dați la cuptor la foc mediu. Se lasă să se coacă 40-50 de minute. Încercați cu scobitoare să vedeți dacă s-au copt. Oaspeții vor fi extrem de încântați de extraordinarul gust al cozonacilor fără frământare.

Alte ingrediente necesare: ulei pentru uns blatul de lucru, hârtie de copt, zahăr pentru presărat deasupra cozonacilor, 100ml lapte pentru dizolvat drojdia.

Reteta este recomandată de retetesivedete.ro.