Rețetă de ardei copți cu smântână și usturoi. Vă săturați doar cu mirosul

Sursa: Dreamstime

Puteți prepara o rețetă simplă de ardei copți cu smântână și usturoi. Nu uitați să curățați de semințele înainte de a vă apuca de gătit. Aveți nevoie de câteva ingrediente.

Pentru a prepara o rețetă simplă de ardei copți cu smântână și usturoi aveți nevoie de câteva ingrediente:

-500 g ardei copți, gata decojiți și curățați de semințe respectiv 1 kg de ardei grași sau kapia proaspeți -3-4 fire de ceapă verde sau 2 cepe vechi medii -3-4 căței de usturoi -2 linguri de ulei -sare, piper -200 ml smântână -Pătrunjel verde tocat pentru decor

Ardeii se coc pe discuri de metal așezate direct pe ochiurile aragazului. Apoi se decojesc și se îndepărtează cotoarele și semințele. Pulpa rămasă se taie în fâșii late de 2 cm și se pune într-un castron împreună cu toată zeama lăsată de ardeii copți în oală. Acum se pregătește ceapa verde și usturoiul. Se alege o cratiță potrivită în care se pune ceapa, un praf de sare și 2 linguri de ulei. Se călește totul la foc mic (sub capac) timp de 7-8 minute, amestecând ocazional. Ceapa trebuie doar să devină sticloasă. Se adaugă fâșiile de ardei copt și se amestecă.

Se toarnă 100 ml de apă caldă și se lasă la fiert 5-6 minute. Se asezonează mâncarea cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Spre final se adaugă smântâna. La final, se pun cățeii de usturoi zdrobiți.

Rețetă de salată de ardei copți

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

-1,5 kg de ardei gras sau kapia (de orice soi, culoare și/sau formă) -100 ml. oțet de mere de 6° (sau alt oțet de bună calitate) -50 de grame de miere de albine sau sirop de agave -1 linguriță de sare -2-3 căței de usturoi -60 de ml. de ulei -opțional: puțină verdeață pentru presărat, la final

Ardeii trebuie tăiați în jumătăți, complet curățați de semințe, cotor și eventualele stricăciuni ascunse în interior. Apoi, ardeii sunt copți în cuptor, foarte simplu și rapid. Dacă nu vă place metoda aceasta, puteți coace ardeii într-o tigaie. Alegeți una cu fundul mai gros și încingeți-o bine, pe plită. Adăugați 1 linguriță de ulei și ardeii întregi. Acoperiți tigaia cu un capac. Scoateți ardeii într-un castron și acoperiți-i cu un capac. Ardeii se vor răci lent, aburindu-se. După ce ardeii se răcesc, coaja se desprinde cu ușurință. Se curăță bine de pielița arsă.

Acum, trebuie să să dăm la blender oțetul, sarea, mierea sau siropul de agave, usturoiul și uleiul. Emulsia obținută o omogenizăm bine cu sucul ardeilor copți. Se adaugă treptat uleiul, amestecând continuu, apoi se adaugă oțetul și siropul de agave. Se adaugă și sucul filtrat al ardeilor copți. A mai rămas doar să băgați salata de ardei la cuptor pentru 2-3 ore.