Ingrediente Negresă de post

1 cană și jumătate de zahăr, 1 cană și jumătate de apă, 3 căni de faină, 3 linguri cu vârf de cacao, 4 linguri de ulei, 1 esență de rom, 1 praf de copt, 1 plic de zahăr vanilat, 100g de stafide, 100g nuca mărunțită, 1 praf de sare.

Glazură de ciocolată: 6 linguri de apă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de ulei, 2 linguri de cacao.

Blat. Se amestecă toate ingredientele bine. Se unge o tavă cu ulei și se tapetează apoi cu faină. Se toarnă compoziția în tavă și se coace negresă la cuptor ( încălzit în prealabil) la foc potrivit 25 de minute. Nu se deschide cuptorul în primele 15 minute pentru că nu mai crește blatul. Se încearcă cu o scobitoare dacă prăjitură este coaptă. Se înfige scobitoarea in blat și dacă iese curată, înseamnă că negresă este făcută. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit.

Glazură de ciocolată. Se pun într-o crăticioara toate ingredientele și se fierb câteva minute până se îngroașă compoziția. Trebuie să aibă consistentă unei smantani. Glazură se toarnă apoi caldă și se întinde cu o lingură peste blatul scos din cuptor și răcit. (sursa: sfatulparintilor.ro)