De sărbători, mesele românilor sunt pline cu preparate din carne de porc. Cei care vor să depășească acest tipar și să se bucure de un preparat fin, pot opta pentru carnea de rață. Suculentă și fragedă, aceasta va fi vedeta pe masa de Crăciun.
Rață pe varză, preparatul pe care merită să îl încerci de Crăciun
Preparatul fabulos a fost reinterpretat într-un restaurant luxos din Italia. Un bucătar român a apelat la arta platingului și a obținut o farfurie spectaculoasă. De altfel, fuziunea de arome i-a cucerit pe cei care au degustat preparatul.
Pentru a-l pregăti veți avea nevoie de un piept de rață, unt cu 80% grăsime, varză roșie și o portocală.
- 500 grame de piept de rață - 1 cățel de usturoi - rozmarin - cimbru - 1 cub de unt - sare - piper300 grame de varză
Pentru prepararea sosului veți avea nevoie de puține ingrediente:
– 1 portocală bio
– 1 linguriță de miere
– Cimbru
– 50 ml de coniac
– unt
Mod de preparare
Pieptul de rață se taie în două bucăți egale, iar pe partea cu piele se presară un praf de sare fină.
Pieptul de rață se așează cu pielea în jos într-o tigaie rece. Se aprinde focul, iar carnea se rumenește pentru 3-4 minute.
Apoi se întoarce pieptul și se adaugă ingredientele care îi vor da o aromă deosebită. Usturoiul zdrobit, cimbrul, rozmarinul untul se adaugă în tigaie, arată Rețete și vedete.
Pieptul de rață se mai lasă sub capac pentru cinci minute.
Se oprește focul, iar carnea se scoate din tigaie și se lasă la odihnit.
Rață pe varză
Grăsimea rămasă în tigaie se îndepărtează cu ajutorul unui prosop de hârtie, iar apoi se adaugă puțin coniac. După evaporarea alcoolului, zeama de portocală și mierea se pun în tigaie și se lasă pe foc timp de 4-5 minute.
Separat, untul se pune la topit într-o altă cratiță. Deasupra se toarnă varza roșie tăiată fin, cimbru, sare și piper.
După cinci minute, varza poate fi așezată pe farfurie. Deasupra se așează cu grijă pieptul de rață și sosul de portocală.