Rețelele Wi-Fi, un mare pericol pentru telefoanele mobile. La ce pericol vă expuneți și care e sfatul specialiștilor
- Nicolae Comănescu
- 10 iulie 2021, 23:20
Simpla accesare a unei rețele Wi-Fi poate să creeze mari necazuri, indiferent că este vorba despre telefoane cu sistem de operare Android sau iPhone.
Experții în securitatea cibernetică au avertizat că anumite rețele Wi-Fi pot să creeze mari probleme telefoanelor. Și nu este vorba numai despre cele cu Android, ci și de iPhione-uri. Problema apare atunci când încerci la o astfel de rețea care declanșează o mare problemă. Strică telefonul, care nu se va mai putea conecta ulterior la nicio rețea Wi-Fi.
Rețelele Wi-Fi pot să creeze mari probleme telefoanelor
Nici nu este nevoie ca utilizatorul să se conecteze la o astfel de rețea perfidă. Dacă opțiunea de Wi-Fi este pornită, conectarea automată declanșează necazul, au avertizat experții în securitate cibernetică.
În situația în care conexiunea se face din greșeală, la o astfel de rețea, trebuie obligatoriu ca toate datele să fie resetate, pentru a mai putea folosi ulterior rețelele Wi-Fi. Există și cazuri de utilizatori care au avut probleme atunci când s-au conectat la rețele publice, nu numai la cele secretclub. Au pierdut datele, iar pentru a depăși problema a fost nevie de un backup. Așadar, experții recomandă evitarea pe cât posibil a rețelelor Wi-Fi.
Altfel, anul trecut, un nou troian de spionaj a fost identificat de către specialiştii în securitate cibernetică de la Kaspersky, pe sistemul de operare Android. Aceștia avertizau că este o versiune vicleană, ce poate ataca simultan prin aplicații care utilizatorului i se par legitime.
Un troian care crea necazuri anul trecut
„Kaspersky a identificat o componentă spyware pe Android, necunoscută anterior. Acest modul malware a fost introdus într-o aplicaţie de călătorie pentru utilizatorii indieni. O analiză detaliată a evidenţiat că aceasta era legată de GravityRAT, un troian de tip Remote Access Trojan (RAT), de spionaj, cunoscut pentru activităţile desfăşurate în India.
Investigaţiile ulterioare au confirmat faptul că grupul din spatele acestui malware a depus eforturi în scopul creării unui instrument multiplatformă. Pe lângă direcţionarea către sistemele de operare Windows, acesta poate fi folosit acum pe Android şi Mac OS. Campania este încă „activă”, se arata într-un comunicat de presă al companiei,.