Foto: Adrian Pîclișan

Reţeua care a furat datele a peste 6.000 de carduri bancare din SUA cu un soft informatic special creat a fost destructurată de DIICOT Timișoara în această dimineață. Poliţiştii de la “Crimă Organizată” Timişoara au început pechezițiile, miercuri dimineaţă, la locuinţele membrilor rețelei. Aceștia au furat datele a mii de carduri de credit din SUA. În paralel, anchetatorii au intrat în 21 locaţii din Timişoara, Drobeta Turnu Severin, Arad şi Hunedoara.

Potrivit anchetatorilor, Liderii grupării au creat un soft care identifica POS-urile vulnerabile, în special cele de la restaurante şi benzinării din SUA. După ce le găseau, foloseau un alt soft, cu ajutorul căruia  furau datele cardurilor care erau folosite în aceste POS-uri. Informaţiile ajungeau într-o adresă de mail, iar mai departe erau create “pachete” de date personale și PIN-uri, care erau vândute, cei care le cumpărau fiind cei care clonau cardurile şi apoi le goleau.

Pentru a nu ieși în evidență, suspecții nu încasau la fiecare tranzacție mai mult de 1.000 de dolari

Eventual, sumele erau achitate în rate. Cei care încasau banii, rețineau aproape jumătate din sumă, tocmai pentru că și-au asumat rscul de a fi expuși.  Sumele, cumulate, le-au asigurat un trai în lux, fără griji. Din banii obținuți din vânzarea datelor în vederea clonării cardurilor, membrii rețelei și-au cumpărat maşini de lux – Jaguar sau Mercedes ML – ori locuinţe, achiziționate pe numele rudelor, tot pentru a se pierde urma banilor.

Printre suspecţi se numără şi fiica unui fost ofiţer de la Serviciul de Investigare a Fraundelor Mehedinţi

În cadrul anchetei coordonată de DIICOT Timişoara liderii grupării au fost identificaţi ca fiind Ionuţ Melicioiu, Robert Vărgatu, Cristian Istodor şi Andrei Velici, toţi din Drobeta Turnu Severin. aceștia locuiau în apartamente de lux la Timișoara.
Într-una dintre locuinţele suspecţilor, închiriată într-un complex rezidenţial elegant de la marginea Timişoarei, poliţiştii de la “Crimă Organizată” au găsit pe masă, cannabis.

Percheziţiile continuă. Vom reveni cu amănunte.