Restul îl facem noi!
Editura Evenimentul si Capital

Restul îl facem noi!

Autor: | | 6 Comentarii | 1937 Vizualizari

Când Sistemul părea mai slăbit și mai pe ducă, când poporul aflase cum l-au prostit cu „anticorupția”, Binomul a scos la bătaie piesa forte: Premierul Tudose, premierul Lor. Despre el am spus la data numirii, când mulți nu aveau curajul asumării acestei opinii că nu este un simplu acoperit, ca Grindeanu ori Ponta, ci un om al serviciilor, asumat public, angajat cu carte de muncă la Ei.

Știm și că are un doctorat „plagiat” la Academia Națională de Informații, având conducător de doctorat pe controversatul Onișor, același personaj care l-a făcut doctor și pe Dumitru Dumbravă, creatorul „câmpului tactic”. Spre deosebire de Grindeanu ori Ponta, care erau doar sprijiniți din umbră de Servicii, un fel de acoperiți, Tudose figurează chiar pe statul Lor de plată, fiind cadru didactic la aceeași minunată Academie.

Premierul Tudose s-a prezentat așadar la o televiziune de top, la o oră de maximă audiență, și a avut un discurs profund haștagist și complet anti-pesedist, care l-a umilit pur și simplu pe Dragnea, dar și pe orice om de bună-credință care s-a frecat puternic la ochi și a privit probabil tâmp cele debitate. Întrebarea este: chiar este Tudose atât de devotat Sistemului? Chiar atât de disperat este Sistemul încât și-a sacrificat Regina? Au primit șah și atât au putut să facă? Să-și detoneze propriul premier la o oră de maximă audiență și să confirme ceea ce voci firave afirmau răzleț?

Cert este că prin numirea lui Tudose, Serviciile au trecut la next level: nu au mai numit acoperiți în funcția de prim-ministru, ci direct oameni asumați de Ei, din rândul Lor. Joacă tare și nu au scrupule: lui Tudose i s-a ordonat să se detoneze și a făcut-o fără resentimente, un „kamikaze” menit să încline balanța în favoarea Sistemului. Același discurs ca Grindeanu, că el ar guverna pentru popor, că Bruxelul moare de grija noastră, a românilor, că ne vrea curați și uscați, că dacă un procuror „penălește” niște miniștri atunci așa e bine: că știe el, procurorul, mai bine ca ministrul ori ca judecătorul cine a furat și cine nu. Practic, le-a condamnat ritos și anticipat pe ministresele pesediste inculpate stupid de DNA.

Sistemul ne demonstrează o dată în plus cât de puțin poate, încât abia acum realizăm cât de naivi am putut fi, noi românii, dacă unii atât de slabi și lipsiți de idei au putut să acapareze atât de multă putere. Acum e „care pe care”: Dragnea sau Sistemul. Cu Sistemul nu se negociază, se luptă de la egal la egal, dacă nu ești prea slab pentru asta. Ponta, naiv, a făcut balet în vie și a pierdut tot. Dintre noi, doar atât am reușit să ne alegem să ne conducă? Asta, dacă putem spune că Iohannis este „dintre noi”! Oameni ai Sistemului, majoritatea de joasă speță, neinstruiți sau hoți, ori ambele care ne-au tâlhărit și hăituit, în aplauzele și pe voturile noastre. Nu am reușit nici măcar să ne desemnăm reprezentanți nesecuriști, ci tot pe ei, Sistemul: după ce ne-au spoliat au reușit să ne și guverneze. Atunci nu avem dreptul să ridicăm pretenții de la nimeni, căci ne merităm soarta: am născut din pântecul nostru pe Eminescu, Coandă ori Brâncuși și am ajuns să ne conducă Klemm, Kovesi ori Koldea, indiferent pe cine votăm?

Tot noi suntem neamul care, comuniști fiind, l-am acuzat pe Istrate Micescu de „acțiuni de rezistență împotriva regimului de democrație populară” și l-am condamnat la 1 iulie 1948 la 20 de ani de temniță grea. În momentul în care și-a auzit sentința, profesorul și avocatul Micescu a replicat judecătorilor astfel: „Mulțumesc generozității Înaltei Curți că mi-a dorit o viață atât de lungă în care probabil voi face doi sau trei, iar restul îi veți face voi!”. S-a stins la Penitenciarul Aiud, după 3 ani. Restul îl facem NOI!

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate