Restricții draconice în destinațiile de vacantă ale românilor. Numărul infectărilor a explodat

Covid-19: Acordul celor 27 privind noile restricții de circulaţie în UE

Grecia, destinația de vacanță preferată de ronâni,  va impune restricţii de circulaţie pe perioada nopţii şi va interzice muzica în barurile, cafenelele şi restaurantele din Salonic, al doilea oraş ca mărime din ţară, ca urmare a creşterii cazurilor de COVID-19.

Numărul total al infecţiilor s-a stabilizat pe teritoriul ţării, dar cazurile au crescut accelerat în nordul Greciei.

Ministerul protecţiei civile a anunţat că Salonic şi zonele limitrofe, precum şi regiunea învecinată Halkidiki, alături de oraşul Larissa din centrul ţării, vor trece la restricţiile de nivel 4 începând din 1 octombrie.

Grecia a depăşit anul trecut prima fază a pandemiei mai bine decât alte ţări, dar s-a confruntat cu o recrudescenţă a bolii anul acesta, înregistrând o creştere a numărului de cazuri în ultimele săptămâni.

Grecia a raportat joi 2.232 de noi infectări şi 33 de decese asociate coronavirusului, numărul total al cazurilor de la începutul pandemiei ajungând la 655.767, iar bilanţul deceselor, la 14.828.

Circa 58% dintre greci sunt vaccinaţi cu schemă completă, la o populaţie de 11 milioane de locuitori, scrie Agerpres.

Guvernul speră să atingă pragul de 70% persoane vaccinate în încercarea de a construi o imunitate pe scară largă împotriva virusului.

Grecia a fost una dintre țările care de la sfârșitul anului 2020 a impus restricții severe populației. Acestea au generat ample proteste în Atena, salonic și restul marilor orașe. În plus și greve importante.

Grecia a fost lovită, în ultimele zile, de un seism

Un cutremur a zguduit sudul Greciei, luni, potrivit Institutului Geodinamic de la Atena. Seismul care a înregistrat o magnitudine 6 pe scara Richter, pe insula Creta, a determinat locuitorii din teritoriu să-și părăsească locuințele, relatează Reuters. Seismul raportat în Grecia a înregistrat magnitudinea 6, 5 pe scara Richter, potrivit datelor furnizate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC). Seismul produs pe insula Creta a avut epicentrul la o distanţă de 23 de kilometri nord-vest de Arvi, la o adâncime de 10 kilometri, a precizat institutul din Atena.

Institutul american de geofizică (USGS) a indicat magnitudinea 6 pentru cutremurul în cauză, în timp ce prima estimare a Institutului Geodinamic arată o magnitudine 5,8 pe scara Richter.

La rândul său, Institutul Euro-Mediteranean a estimat seismul la magnitudinea 6,2 Richter.