Evenimentul Zilei > Politica > Zgârciți sau mofturoși? Restaurantele din Parlament riscă falimentul din cauza noilor aleși ai neamului
Zgârciți sau mofturoși? Restaurantele din Parlament riscă falimentul din cauza noilor aleși ai neamului

Zgârciți sau mofturoși? Restaurantele din Parlament riscă falimentul din cauza noilor aleși ai neamului

Ospătarii din Parlament se plâng că noii senatori şi deputaţi mănâncă şi mai puţin, şi mai ieftin, decât foştii aleşi. Deserturile au devenit o raritate

Noua legislatură parlamentară a adus în Casa Poporului, pe lângă partide noi, şi alte obiceiuri culinare. Gestionarii restaurantelor și bufetelor din Parlament au dezvăluit pentru EVZ că le-au scăzut vertiginos încasările. „E o diferență imensă între ce a fost până acum și ce este acum. Făceam încasări bune, până la 3.000 de lei pe zi, acum suntem la jumătate într-o zi de vârf, 1.200-1.500 de lei. Nu consumă mai nimic domnii parlamentari”, a spus un ospătar de la Parlament.

În aceste condiţii, restaurantele aproape că fac mâncare pe gratis şi riscă să şi arunce majoritatea bucatelor.

Fără desert

Dacă până acum aleșii obișnuiau să mănânce trei feluri de mâncare, acum își potolesc foamea cu un singur fel, sau cel mult două. Noii parlamentari se rezumă la o ciorbă care costă 2-3 lei și, uneori, şi la un fel de mâncare tot ieftin, compus din legume, care nu sare nici el de 7,8 lei porția. De desert nici nu încape vorbă. „Anul trecut se mâncau somon, grătare , mâncăruri bune, dar mai scumpe. Acum, îi văd că își iau o ciorbă de legume, ceva subțire la felul doi și gata. Cu 10,15 lei au mâncat. Nu am văzut până acum în Parlament așa ceva, să își tragă de la gură”, ne mai spun ospătarii.

La Palatul Parlamentului îți poți potoli foamea începând de la 2,5 lei dacă te rezumi la o ciorbă, dar și cu 40,50 de lei dacă alegi să mănânci sofisticat și bine. „Dar poate sunt vegetarieni sau la cură, domnii ăștia noi. Sau poate vin cu mâncarea la caserolă, de acasă”, au adăugat aceştia pentru EVZ.

Cine a prins gustul nu a renunţat

Parlamentarii cu vechime continuă să se răsfeţe la masa de prânz. „Eu mănânc în continuare, cu aceeaşi poftă, la restaurantul deputaților, ăla vechi, la «Împinge tava». Se găsește orice vrei aici”, a spus, pentru EVZ, deputatul PMP Petru Movilă. „Am observat şi eu că sunt mai puțini clienți. Poate noilor colegi nu le place mâncarea sau or fi având alte preferințe culinare, or fi vegetarieni. Eu le spun că e excelentă”, a adăugat el.