Respirația conștientă poate reduce anxietatea și depresia. Cum poate fi controlată

Respirația conștientă poate reduce anxietatea și depresia. Cum poate fi controlatăSursa foto Dreamstime

Respirația conștientă a fost o parte semnificativă a vieții umane timp de peste două milenii, cu diverse tehnici menite să valorifice puterea respirației. Importanța respirației pentru promovarea sănătății fizice, a bunăstării mentale și a creșterii spirituale a fost recunoscută și explorată prin diverse conceptualizări și aplicații ale respirației.

Respirația conștientă poate reduce anxietatea

Nu există o poveste sau o abordare corectă sau greșită a respirației; există pur și simplu multe povești care reflectă circumstanțele unice în care anumite tipuri de respirație au fost dezvoltate, practicate și predate.

anxietate

Sursa foto: 101277933 © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com

Beneficiile exercițiilor de respirație conștientă includ astăzi reducerea stresului, a anxietății, a depresiei și a insomniei. Cu toate acestea, trăim într-o lume care ne expune la factori biologici, psihologici, socioeconomici și culturali care afectează modul în care respirăm și modul în care ne experimentăm vitalitatea.

Traumele provoacă schimbări în respirație

De exemplu, poluarea aerului poate afecta respirația și vitalitatea, în timp ce mediile de lucru dificile pot duce la o respirație stresantă care devine obișnuită. Traumele complexe, opresiunea și prejudecățile implicite se pot înrădăcina în sistemul nostru nervos, provocând schimbări permanente în respirație, care pot afecta postura, fiziologia, emoțiile și rezistența în fața provocărilor.

respiratie

Respirație. Sursa foto Dreamstime

Pentru a crea sănătate și bunăstare, este esențial să dezvoltăm o respirație funcțională optimă în viața de zi cu zi. Respirația este mai puțin despre tehnici specifice și mai mult despre a respira bine pe parcursul fiecărei zile.

Un bun punct de plecare este să ne concentrăm pe învățarea de a respira aproape exclusiv pe nas. Respirația funcțională optimă înseamnă că ar trebui să inspirăm și să expirăm silențios prin nas în orice moment, inclusiv noaptea și în timpul efortului. Respirația pe nas are multe beneficii, inclusiv o absorbție sporită a oxigenului în țesuturi și o expunere redusă la substanțe străine.

Sfaturi utile

Printre tehnicile specifice de respirație se numără respirația nazală de bază, respirația cu mâinile pe burtă și piept și respirația corporală pe spate. Respirația nazală de bază presupune direcționarea respirației numai prin nări, ținând gura închisă.

Respirația cu mâinile pe burtă și piept presupune plasarea unei mâini la buric și a celeilalte mâini jos pe piept, în timp ce respirația cu spatele se practică în poziția copilului din yoga sau culcat pe burtă.

Luați-vă cinci minute la fiecare oră pentru a vă acorda la respirație, invitând-o să se recalibreze la aproximativ șase respirații pe minut, onorându-vă propriile nevoi, după caz. Încurajați respirația să fie liniștită și subtilă, mai degrabă decât să respirați „profund”, deoarece respirația „profundă” tinde să creeze mai multă tensiune și stres și nu contribuie la calmarea sistemului nervos sau la limpezirea minții.

Ne puteți urmări și pe Google News