RESPECT AURA ION. Sute de mesaje de REVOLTĂ pe Facebook: "O ţară întreagă cere ca vinovaţii să PLĂTEASCĂ penal!"

RESPECT AURA ION. Sute de mesaje de REVOLTĂ pe Facebook: "O ţară întreagă cere ca vinovaţii să PLĂTEASCĂ penal!"

La o săptămână după accidentul aviatic din Munţii Apuseni, în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi Aura Ion, o tânără voluntară, românii încă aşteaptă să se facă dreptate în acest caz.

Sute de mesaje continuă să curgă pe pagina de Facebook "Respect Aura Ion", căreia i s-au alăturat peste 85.000 de oameni.

"O ţară întreagă cere ca vinovaţii să plătească penal!" este doar unul dintre sutele de mesaje revoltate care au fost postate pe Facebook. "Să plăteasca toţi cei vinovaţi, nu le pasă de oameni care mor cu zile, le pasă doar de ei să traiască bine", crede un alt român.

"Vreau să rămân în ţara mea şi să-i ofer copilului meu o ţară adevărată! Eu vreau schimbare! Eu vreau să plătească toţi pentru Aura! Şi pentru Adrian! Şi pentru toţi copiii care cresc şi nu ştiu dacă vom mai avea ce să le oferim dacă nu scăpăm de nenorociţii care ne secătuiesc de 25 de ani", a scris o altă persoană. CLICK PE IMAGINILE DE MAI SUS PENTRU GALERIA FOTO! VĂ OFERIM, MAI JOS, ALTE MESAJE DE PE PAGINA RESPECT AURA ION "Incompetenţa si nepotismul domina in aceasta tara.85 la suta din cei care ocupa fucti de raspundere sant pusi politic si nau habar ce responsabilitati au.vinovatii santem noi care le permitem acest lucru prin indiferenta noastra a tuturor .Salariile nesimtite pe care le primesc le permit sa anchida gura anchetatorilor care sant condusi de fostul procuror Ponta.Haideti sa punem punct acestor nedreptati.". "Dacă nu insistăm s-ar putea să fie totul mușamalizat." "Cine sa-i ancheteze? Cine sa-i judece? Cine sa-i pedepseasca? Cum putem face sa transformam aceasta emulatie sentimentala de pe fb, in actiune sociala si politica? In Ucraina, entuziasmul populatiei si-a gasit sprijin in organizarea opozitiei. De aceea are forta, de aceea are sens si directie. La noi, unde-i organizarea? Cui sa te adresezi? Mafiotilor ce te lasa sa mori cu zile? Va trebui intai sa invatam toti (ori macar majoritatea) sa votam rational si principial si nu din ura. Va trebui ca aceasta majoritate sa inteleaga ca democratia si libertatea nu sunt daruri de la Dumnezeu, ci sunt trofee smulse diavolului din noi. Daca intr-adevar intelegi aceste valori, le aperi impotriva celor ce incearca sa o sabordeze la fiecare rand de alegeri, participand si tu si refuzand absolutismul expresiei "toti sunt la fel" ce cauta sa justifice absenteismul. Pana atunci, din pacate, nici o sansa. Ramanem doar la lamentari." "O mana spala pe alta! Asta fac JEGOSII astia!! Ar trebui sa ii executam in public pentru genocid, ajung oamenii sa isi dea foc, se intampla nenorociri si nimeni nu plateste!! Ar trebui sa fie fie pus la toate intrarile in tara, la toate vamele: 'bun venit in romania, cea mai musamalizata si corupta tara'". "Eu m-am saturat de nenorocitii care arunca zi de zi cu noroi in noi si ne calca in picioare. Nu vreau sa-mi las tara si familia si prietenii pentru alte meleaguri in cautare de respect pentru om. Vreau sa raman in tara mea si sa-i ofer copilului meu o tara adevarata! Eu vreau schimbare! Eu vreau sa plateasca toti pentru Aura! Si pentru Adrian! Si pentru toti copii care cresc si nu stiu daca vom mai avea ce sa le oferim daca nu scapam de nenorocitii care ne secatuiesc de 25 de ani!".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Ar trebui sa se iasa pe strazi ca in '89 sa bagam putin frica in autoritati altfel lucrurile o sa ramana asa din pacate..."

"Nu se poate sa ramana asa. Ar trebui sa strangem semnaturi sa ii dam jos pe toti hotii astia."

"Trebuie sa nu lasam lucrurile asa. Sa nu ne mai lasam calcati in picioare. Trebuie sa luptam..."

"Haideti sa cerem demisia lui Ponta ! sa facem o petitie in care sa cerem lui Ponta sa golaneasca in alta parte!" Peste 2,2 milioane de romani au scris mesaje pe Facebook sau au dat like si share la postările de pe pagina Respect Aura Ion. Peste 82.000 urmaresc direct pagina. Doctorul Victor Zota, şeful Agenţiei Naţionale pentru Transplant şi unul dintre primii oameni pe care medicul Radu Zamfir i-a sunat, pentru ajutor, după aterizarea forţată, a dezvăluit că Aura Ion putea fi salvată dacă autorităţile erau mai responsabile. Studenta intrase în stop cardio-respirator cu numai o jumătate de oră înainte de a fi găsită.

„Într-adevăr îi găsiseră. Când am vorbit cu dr. Zamfir o resuscitau pe fată care intrase în stop de aproximativ o jumătate de oră. Fiind un medic experimentat, ştia că resuscitarea poate dura şi 2-3 ore”, a spus Zota.

CLICK PE POZELE DE MAI JOS PENTRU GALERIE FOTO cu Aura Ion: Aura Ion și-a pierdut viața la 23 de ani pentru că a dorit să ajute la salvarea altor vieți și a crezut în niște valori pe care mulți nu le pricep. Din acest motiv Aura Ion este, pentru mine, un EROU și spun: RESPECT! Citiţi mai mult: AICI

În memoria Aurei, toți cei care vor să-i aducă un omagiu, se pot alătura comunității RESPECT, Aura Ion!