Poliția se face iar de râs. Mascații au intrat peste un nevinovat și au speriat un copil

Poliția se face iar de râs. Mascații au intrat peste un nevinovat și au speriat un copil Sursa foto: Arhiva EVZ

Un bărbat din Reșita a povestit că polițiștii au intrat peste el în casă și că i-au pus pistolul la tâmplă fără să facă nimic. La scurt timp, aceștia și-au dat seama că au greșit adresa și că au deranjat o persoană nevinovată.

Un bărbat din Reşiţa a spus că s-a trezit cu poliţiştii de la trupele speciale la uşă, în dimineaţa de 23 februarie, şi că aceştia l-au pus pe burtă, i-au pus pistolul la cap şi l-au ameninţat în faţa copilului său, care are patru ani. El a declarat că fiul lui s-a speriat foarte tare. La scurt timp, oamenii legii și-au dat seama că au greșit adresa.

Mascații au intrat peste un bărbat din Reșița

„Au zis că au greşit adresa. Păi, nu se poate aşa ceva! Mi-au băgat copilul în panică. Cine a făcut chestia asta, că procuror, că poliţie, să plătească! Uitaţi, intră cu barosul în casă!”, povesteşte bărbatul care a postat imagini surprinse de o cameră de supraveghere amplasată la intrarea în locuinţă. Conducerea Inspectoratului de Poliţie Caraş Severin „a dispus efectuarea de verificări, pentru a se stabili dacă acestea se confirmă”, transmit oficialii instituţiei.

Mascati - descinderi

Sursa foto: Arhiva EVZ

„Au venit mascaţii peste mine la ora 6:55, mi-au speriat copilul, mi-au terorizat copilul, partea de jos de la uşă au rupt-o, uşa la dulap, mi-au terorizat copilul, m-au pus pe burtă pe mine, nevinovat, uitaţi, au intrat grămadă peste mine în casă! Uitaţi, au rupt uşa, în partea de jos, când au împins de ea, au tras de ea! M-a luat din somn, mi-a speriat copilul, mi-a pus pistolul la cap, mi-au desfăcut dulapurile, mi-a rupt o uşă la dulap. Cu puşca către mine, mi-a speriat copilul”, spune, pe Facebook, un bărbat din Reşiţa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot momentul a fost filmat

În imagini se vede cum patru poliţişti bat timp de aproximativ 30 de secunde la uşă, după care li se deschide, cei patru intră, urmaţi de un alt coleg care nu poartă cască de protecţie, nu are faţa acoperită şi are asupra sa ceva ce pare a fi un dosar cu câteva documente.

Forțe de ordine România

Forțe de ordine. Sursa: EVZ

Apoi, unul dintre mascaţi intră în locuinţă cu ceva ce pare a fi un ciocan. Urmează câteva minute în care mascaţii intră şi ies din locuinţă, iar la un moment dat se vede cum un bărbat, care poartă doar boxeri îi filmează pe mascați cu telefonu.

Ce spune Inspectoratul de Poliție Județean Caraș Severin

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş Severin a analizat imaginile care au devenit publice. Oamenii legii au anunțat că vor lua măsuri dacă se va confirma că ce spune bărbatul este adevărat.

„În data de 23 februarie, poliţişti de la structurile de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin şi Poliţiei Municipiului Reşiţa au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Reşiţa, la adresele unor persoane bănuite de furt calificat. În cauză, există presupunerea rezonabilă că, în luna ianuarie 2024, 3 tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 22 de ani, ar fi sustras bunuri în valoare de 5.000 de lei dintr-un autoturism.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate o parte din bunurile reclamate ca fiind sustrase, precum şi alte probe şi mijloace materiale de probă, persoanele în cauză fiind conduse la audieri. Cu privire la informaţiile postate pe reţeaua de socializare, conducerea inspectoratului a dispus efectuarea de verificări, pentru a se stabili dacă acestea se confirmă, la finalizarea verificărilor urmând a fi luate măsurile legale, ce se impun”, transmit oficialii instituţiei, potrivit Digi24.