Evenimentul Zilei > International > Republicanii își pun din nou speranțele în Donald Trump. Începe „turul răzbunării” în SUA
Republicanii își pun din nou speranțele în Donald Trump. Începe „turul răzbunării” în SUA

Republicanii își pun din nou speranțele în Donald Trump. Începe „turul răzbunării” în SUA

Donald Trump își reia lupta. O serie de evenimente importante urmează să fie organizate în SUA.

Republicanii își pun, din nou, speranțele în fostul președinte al SUA, Donald Trump. În contextul în care interesele democraților din Senat și Cameră, pe fondul alegerilor intermediare din 2022, vor fi dificil de apărat, republicanii consideră că Trump îi poate ajuta să câștige Congresul. Prioritatea acestora nu e reprezentată de o candidatură a lui Trump în 2024.

Donald Trump a anunțat că va participa la primul său miting important de după părăsirea funcției de președinte al SUA.

„Turul răzbunării” din SUA se concretizează

Este pentru prima dată când Donald Trump participă la un miting de o mare importanță după ce și-a pierdut funcția de șef al SUA. Desigur, pe parcurs fostul președinte a mai luat parte la întâlniri, însă în SUA se susține că odată cu organizarea mitingului amintit începe un „tur al răzbunării” al fostului lider.

Donald Trump vrea să reia legătura cu susținătorii săi și să îi sancționeze pe republicanii care i s-au opus, în loc să îl sprijine, în urma evenimentelor neplăcute ce au avut loc odată cu noile alegeri prezidențiale din State.

Mitingul va fi organizat în Ohio. Trump urmează să îl susțină pe Max Miller, un fost consilier al președintelui american, pe care l-a sprijinit în candidatura sa împotriva parlamentarului Anthony Gonzalez, cunoscut pentru poziția împotriva republicanului. El este unul dintre cei care l-au pus sub acuzare pe Trump după tentativa de insurecție.

Fostul președinte și-a mai anunțat sprijinul pentru contracandidatul senatoarei Lisa Murkowski, care a votat pentru condamnarea lui Donald Trump în cadrul procesului din Senat.

Trump susține că a câștigat alegerile

Mitingul care va fi organizat în Ohio reprezintă unul dintre cele trei evenimente importante pentru Donald Trump. El urmează să se deplaseze și la granița cu Mexic, pentru a discuta cu guvernatorul texan Greg Abbott. Ulterior, se va reîntoarce în Florida, unde va fi organizat, pe 3 iulie, un miting la Sarasota.

Donald Trump susține, în continuare, că a câștigat alegerile prezidențiale de anul trecut. Fostul președinte continuă să îl acuze pe fostul vicepreședinte al SUA despre care spune că putea lua toate măsurile astfel încât să stopeze validarea liderului Joe Biden pe 6 ianuarie, notează Reuters.