Cu frâna de creier trasă

Dacă victoriile lui Usatîi și Shor, la Bălți și Orhei, păreau oarecum previzibile din punctul de vedere al (i)logicii unui electorat naiv și manipulabil, scrutinul local developează și tendințele care caracterizează masa electorală a populației dintre Prut și Nistru și conduc inevitabil spre anumite concluzii. Una este că, în continuare, capitala rămâne motorul deplasării spre Europa a Republicii Moldova. O mișcare dificilă, cu frâna de creier trasă de către provincie, acolo unde voturile sunt dictate exclusiv de bombardamentul informațional rusesc și sunt cumpărate de impostorii politici cu 50 de lei și un tricou. Bălți, Orhei, Drochia sunt exemple ale nivelului de degradare la care a ajuns electoratul moldovenesc, „grație” cocktailului de ticăloșie și incompetență al politicienilor din ultimul sfert de veac.

Coloși politici cu picioare de carton

Privind tabloul Consiliului Municipal Chișinău următoarea concluzie este inevitabilă: marile partide ale ultimilor 10 ani nu sunt decât niște coloși cu picioare de carton. Faptul că tripleta care guvernează Republica Moldova, PLDM – PD – PCRM, nu a contat deloc în lupta pentru fotoliul de primar al capitalei și că, împreună, au strâns 5 din cele 51 de mandate de consilieri, arată repulsia alegătorilor față de cei despre care cred că fură fără oprire sub acoperirea cagulei de politicieni.
Pe de o parte, autoritatea PCRM față de electoratul retrograd și șovin românofob a fost spulberată de proiectele agresive ale unor aventurieri politici mediocri, dar care rezonează mai „armonios” cu mentalitatea lumpen-proletariatului autohton. Pe de altă parte, vehemența cu care trădarea PLDM-PD de după alegerile din 30 noiembrie a fost sancționată de alegătorii din Chișinău, arată că valoarea liderilor acestor partide este la cota 0 absolut și că retragerea lor la preocupări mult mai specifice caracterului lor, hoții, jafuri și atacuri raider, ar fi mai potrivită decât activitatea politică. Citește concluziile pe evz.md