Republica Moldova. Primăria Ungheni începe reabilitarea unui segment important de infrastructură rutieră
- Nicolae Comănescu
- 18 iulie 2024, 23:19
Republica Moldova. Proiect important ce vizează infrastructura rutieră în Ungheni. Joi, primarul municipiului, Vitalie Vrabie, împreună cu directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Ion Pînzari, și directoarea SRL „Aedificator”, Ana Cozari, a parafat, contractul de antrepriză. Proiectul vizează executarea lucrărilor de reparație a unui sector de drum din str. Ștefan cel Mare și str. Unghiului, dar și reparația stâlpilor pilelor intermediare ale podului peste calea ferată spre Dănuțeni.
Republica Moldova. La Ungheni începe reabilitarea unui segment important de drum
Proiectul respectiv ajunge la suma de 16 milioane de lei moldovenești. 14 milioane din acest total reprezintă un grant ce a fost pus la bătaie de Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, după cum au anunțat reprezentanții primăriei.
“Este vorba de un proiect în valoare de peste 16 milioane de lei, din care 14 milioane sunt sub formă de grant oferit din sursele financiare ale Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. Licitația pentru stabilirea antreprenorului a fost efectuată de ADR Centru – instituția implementatoare a proiectului respectiv,” se precizează într-un comunicat al Primăriei.
Mesajul pe care l-a transmis edilul
Pe de altă parte, înainte de acest important eveniment, la Primărie a fost convocată o ședință la care au participat factori de decizie, dar și reprezentanți ai opt agenți economici ce activează în zonă respectivă. Primarul Vitalie Vrabie le-a cerut tuturor celor prezenți la întâlnire responsabilitate și disciplină, pentru ca toate lucrările să fie executate cât mai repede și eficient. respectând termenii estimați, conform provincial.md.
Microbuze donate de edilii de la Cluj-Napoca
În altă ordine de idei, trei microbuze de transport persoane urmează să fie donate de Primăria Cluj-Napoca edililor de la Ungheni din Republica Moldova.
Sunt microbuze rulate, din 2003, care se află în patrimoniul Companiei de Transport Public din Cluj-Napoca, rulate la o medie de 180.000 de kilometri și cu o valoare totală de piață de aproximativ șapte mii de euro.