Evenimentul ZileiInternationalReprezentanții AUR vor să retragă cetățenia pentru șase români. Care este marea problemă

Reprezentanții AUR vor să retragă cetățenia pentru șase români. Care este marea problemă

Reprezentanții AUR vor să retragă cetățenia pentru șase români. Care este marea problemă
Oficialii partidului AUR au anunțat că vor să lase șase moldoveni fără cetățenia română.

Reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) vor să ia o măsură radicală, legată de cetățenia a șase deputați. Aceștia sunt socialiști din Republica Moldova. Decizia a fost anunțată de Vlad Bilețchi, consilierul moldoveanului Boris Volosatîi. El a ajuns deputat român pe listele AUR la alegerile de anul trecut.

Bilețchi a făcut anunțul pe contul de Facebook. Cei șase socialiști sunt considerați a fi susținătorii fostului lider de la Chișinău, Igor Dodon.

„Curând se vor deschide ușile biroului Parlamentar AUR – Deputat Boris Volosatîi la Chișinău!

Urmează deschiderea birourilor Parlamentare AUR pentru cetățenii din statele Europene, proces complicat logistic din cauza interdicțiilor Covid.

Vă așteptăm în audiență pentru a vă asculta și servi interesele legitime de cetățeni români. Și cei care din diferite motive nu sunt deocamdată cetățeni români în acte, dar sunt români în suflet sunt bineveniți și așteptați!”

AUR vrea să le ia cetățenia oamenilor lui Dodon

„Acces restricționat celor 6 deputați socialiști cu acte românești (complicii lui Igor Dodon). În privința lor se vor face toate demersurile pentru a fi retrasă cetățenia română pe motiv de Trădare de Patrie.” Acesta a fost mesajul pe care l-a transmis Vlad Bilețchi pe rețeaua de socializare. Ultimul paragraf arată intenția celor de la AUR, legată de cetățenia politicienilor acuzați de susținerea lui Dodon.

George Simionm, liderul AUR, îl critica la finalul anului trecut pe Klaus Iohannis, după vizita făcută de președintele României la Chișinău.

„Klaus Iohannis trebuia să pună accent pe românitatea celui de-al doilea stat românesc de peste Prut, pe inevitabila reîntregire naţională, care este singura soluţie pentru teritoriul dintre Prut şi Nistru. Din păcate, vizita lui a fost una modestă, în care l-a avut alături de el doar pe Bogdan Aurescu, ministrul de Externe. Pentru noi, Moldova nu este un subiect care ţine de Externe. Pentru noi, Moldova este al doilea stat românesc şi sperăm într-o reunire cât mai grabnică”, spunea Simion.


Accesează: