Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a declarat că „PNL vă cere demisia domnule ministru al Sănătăţii şi, în acelaşi timp, vă solicităm expres ca prima dumneavoastră explicaţie de la această tribună să fie referitoare la acuzaţiile de plagiat. Nu puteţi pleca din Parlamentul României până nu explicaţi dacă aţi plagiat sau nu aţi plagiat în lucrarea dumneavoastră de doctorat. Nu mai aveţi niciun fel de autoritate în domeniul pe care îl conduceţi, sunt copii care au murit cu zile în România şi dumneavoastră nu aveţi vocaţia răspunderii. Nimeni nu răspunde pentru fărădelegile din sănătate şi credem că pe lista de remaniere a premierului Tudose, în cazul în care nu demisionaţi, ar trebui să vă aflaţi, domnule ministru al Sănătăţii, cu prioritate”, potrivit Mediafax.

De asemenea, atât PMP, cât și USR au criticat activitatea ministrului Sănătății. Deputatul USR, Rareş Pop, a declarat că ministrul Sănătăţii a fost „în prima linie într-o singură luptă, cea a plagiatului”. „Cred că (plagiatul-n.r.) este un motiv suficient pentru a demisiona din funcţia de ministru al Sănătăţii (…) Fac un apel la conştiinţa dumneavoatră, când vă gândiţi la sănătate, gândiţi-vă şi la milioanele de români care nu au acces la privilegiile dumneavoastră, care nu îşi pot rezolva problemele cu un singur telefon şi nu pot zbura la Viena pentru un tratament de urgenţă (…) Domnule Bodog, stimaţi colegi, opriţi dricul, România vrea să coboare!”, a susținut Rareş Pop.

PMP i-a dat lui Bodog un cartonaş roşu. „PMP acordă, domnule ministru, cartonaşul roşu pentru activitatea de până acum a Ministerului Sănăţăţii şi va vota această moţiune”, a declarat deputatul PMP, Petru Movilă.

Pe de altă parte, deputatul UDMR, Vass Levente, a susținut că formaţiunea pe care o reprezintă se abţine şi nu va susţine moţiunea simplă pe sănătate depusă de PNL.

Cel care a sărit în apărarea lui Bodog a fost deputatul PSD Florin Buicu.

„Sunt foarte dezamăgit pentru că mă aflu în faţa dvs. pentru a combate o moţiune simplă semnată de colegi care nu au citit textul moţiunii (…) PSD nu dănuează grav sănătăţii, fumatul de obicei dănunează grav sănătăţii”, a declarat Buicu, precizând că social-democraţii nu vor vota moţiunea simplă îndreptată împotriva ministrului Sănătăţii.

Totodată, ALDE a susţinut că nu va vota moţiunea simplă, deputatul Mihai Niţă afirmând că formaţiunea pe care o reprezintă consideră că moţiunea a fost depusă de PNL „în încercarea de a demonstra că acest partid mai există încă pe scena politică şi din când în când poate să mai facă şi valuri”.

La finalul dezbaterii moțiunii simple, ministrul Sănătății a declarat că „Stimaţi colegi din PNL, depuneţi astăzi moţiune pentru lucruri pe care nu aţi fost capabili să le rezolvaţi în timpul guvernării dumneavoastră. Este uşor ca un partid-istorie ca PNL, că istoric nu mai este demult, să depună moţiune pe principiul strugurii sunt prea acri pentru că nu am ajuns la ei”.

Deputatul PNL Raluca Turcan a anunţat în plenul Camerei, pe 4 octombrie, depunerea unei moţiuni simple pe sănătate iniţiată de PNL, USR şi PMP şi intitulată „PSD dăunează grav sănătăţii”, moţiunea prin care se cere demiterea ministrului Florian Bodog.

Votul asupra moţiunii va fi dat în sesiunea de vot final a şedinţei de miercuri a plenului Camerei.