Renumitul regizor iranian Dariush Mehrjui și soția sa au fost găsiți înjunghiați în casa lor

Renumitul regizor iranian Dariush Mehrjui și soția sa au fost găsiți înjunghiați în casa lor Sursa foto: Facebook- Mostafa Kh

 Renumitul regizor iranian Dariush Mehrjui și soția sa au fost înjunghiați în casa lor de un atacator necunoscut, a informat duminică presa de stat.

Renumitul regizor iranian Dariush Mehrjui și soția sa au fost ucişi în casa lor. Agenția oficială de știri IRNA l-a citat pe Hossein Fazeli, un oficial judiciar. Acesta a spus că Mehrjhi și soția sa, Vahideh Mohammadifar, au fost descoperiți morți cu răni de cuțit în gât.

Unul dintre cei mai importanţi cineaşti iranieni, Dariush Mehrjui, a fost ucis cu lovituri de cuţit sâmbătă seara. De asemenea şi soţia sa a fost ucisă, în locuinţa lor din apropiere de Teheran.

Renumitul regizor iranian Dariush Mehrjui și soția sa, înjughiaţi

În vârstă de 83 de ani, Dariush Mehrjui este considerat unul dintre părinţii noului val din cinematografia iraniană. După ce a semnat în 1969 filmul „Vaca”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În cursul anchetei preliminare am constatat că Dariush Mehrjui şi soţia sa, Vahideh Mohammadifar, au fost ucişi cu multiple lovituri de cuţit”, au anunţat autorităţile judiciare din provincia Alborz, din apropiere de Teheran.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane

Sursa foto: Facebook

Într-un interviu publicat duminică de jurnalul Etemad, soţia cineastului anunţa că au fost recent ameninţaţi de un individ. Şi că le-a fost spartă casa.

„Ancheta a arătat că nu a fost depusă nicio plângere privind intrarea ilegală în vila familiei Mehrjoui şi furtul proprietăţii acestora”, conform autorităţilor iraniene.

Renumitul regizor iranian a locuit în Franţa o perioadă

Din filmografia lui Dariush Mehrjui fac parte pelicule importante pentru cinematografia iraniană, aşa cum sunt:

„Vaca” (1969), „Domnul naiv” (1970), „Ciclul” (1977), „Locatarii” (1987), „Hamoun” (1990), „Sara” (1993), „Pari” (1995) sau „Leila” (1997).

Între 1980 şi 1985 cineastul a locuit în Franţa, unde a realizat Călătorie în ţara lui Rimbaud. La revenirea în Iran a cunoscut succesul de box-office cu filmul „Locatarii”.

În 1990 a semnat „Hamoun”, o comedie neagră despre 24 de ore din viaţa unui intelectual cuprins de angoasă şi de incertitudini intelectuale. În anii '90 s-a orientat spre o serie de filme portret de femeie, printre care Leila, o melodramă despre o femeie infertilă care îşi încurajează soţul să ia în căsătorie o a doua femeie.