Renault prezintă prima imagine cu noul Clio

Renault prezintă prima imagine cu noul Clio

A patra generație a gamei subcompacte Renault Clio va fi prezentată, în premieră mondială, la viitoarea ediție a Salonului auto de la Paris. Imediat după aceea, autoturismul francez va fi lansat comercial

Renault va relansa gama subcompactă Clio la Salonul auto de la Paris din toamna acestui an. Producător auto francez, care controlează Dacia, a prezentat astăzi prima imagine cu a patra generație Clio.

Este doar un detaliu de design localizat în zona laterală-spate - și încă unul învăluit într-o penumbră misterioasă - dar suficient de clar pentru a ne permite să intuim nota stilistică adoptată de Renault - una mai dezinhibată decât a actualei generații Clio.

Renault va lansa comercial noul Clio 4 în ultimul trimestru al acestui an.

Ne puteți urmări și pe Google News

Clio concureză cu modele precum Volkswagen Polo, Opel Corsa, Ford Fiesta sau Mazda2.

Odată cu a patra generație a gamei Clio, Renault va prezenta primul său motor turbo cu trei cilindri.

Este vorba de o unitate alimentată cu benzină, care va debuta tot la Salonul auto de la Paris din toamnă.

Agregatul de numai 900 de centimetri cubi, botezat TCe 90, va fi capabil să livreze 90 de cai-putere și un cuplu maxim de 135 Nm.

Ford a lansat anul acesta un motor similar, unitatea 1.0 Ecoboost (cu 100 sau 125 CP), care a fost deja atribuită gamei Focus.

După începerea producției la fabrica Ford din Craiova, micul motor va echipa și monovolumul subcompact B-Max.

Fiat produce de câțiva ani un motor alimentat cu benzină, de 900 cmc, cu numai doi cilindri, oferit cu sau fără supraalimentare.

Versiunea Fiat 0.9 Turbo TwinAir produce 85 de cai-putere.