Remediile naturale. Sunt eficiente sau fac mai mult rău?

Remediile naturale. Sunt eficiente sau fac mai mult rău?

Remediile naturale pot face mai mult rău decât bine. Un farmacist de top spune că există puține metode pentru tratarea frigului şi a gripei. Pe timpul iernii, cele mai populare reţete sunt cele cu echinaceea, suplimentele de usturoi şi vitamina C.

Dr.Geraldine Moses, de la Universitatea din Queensland School of Pharmacy, a declarat că acestea sunt de multe ori ineficiente şi se pot suprapune cu medicamentele eliberate pe bază de prescripţie medicală.    Există totuşi un remediu care funcţionează, suplimentul de zinc. Mai multe studii arată că pastilele de zinc sau siropul, pot reduce durata unei răceli cu o zi, mai ales atunci când sunt luate în 24 de ore de la primele semne şi simptome. Ajută la dezvoltarea şi echilibrarea simţurilor, ca gustul şi mirosul.  Sprijină sistemul imunitar şi reprezintă cea mai buna metodă de a îndepărta infecţiile sau boli precum răceala.   Este esenţial ca oamenii să vorbească cu medicii sau farmaciştii lor, înainte de a cumpăra orice fel de medicament. Amestecarea medicamentelor prescrise de medic cu remediile naturale, pot avea efecte secundare negative.

Probabil unul dintre cele mai consumate suplimente pentru răceală şi gripă este vitamina C, potrivit cercetărilor de la Harvard.

"Datele arată că vitamina C este doar puțin benefică atunci când vine vorba de răceala obișnuită", spune Dr. Bruce Bistrian, șef nutriție clinică la Centrul Medical Beth Israel Deaconess, afiliat la Harvard. De asemenea, cercetările arată că o doză zilnică de 2000 mg sau mai mult, poate provoca greaţă, dureri abdominale şi diaree.   Printre celelalte remedii naturale frecvente, găsim şi ardeiul negru, ceaiul verde, guarana, fructele de schisandra şi rădăcina de aur.   Fostul director de medicină la Spitalul Prince of Wales din Sydney, profesorul John Dwyer i-a sfătuit pe oameni să nu ia medicamente naturale pentru răceli şi gripă.   „Au fost realizate studii pe toate remediile naturale şi nu există dovezi concrete că oricare dintre acestea funcţionează. Există intotdeauna un risc ” , a declarat profesorul Dwyer.                    

 

Ne puteți urmări și pe Google News