Remedii naturale. Planta care te scapă de balonare și de afecțiunile hepatice

Flori de păpădie. Sursa foto: Arhiva EvZ

Frunzele, rădăcinile și florile de păpădie reprezintă remedii naturale pentru sănătatea ficatului și pentru combaterea inflamațiilor deopotrivă.

Florile, frunzele și rădăcinile păpădiei sunt considerate remedii naturale pentru controlarea nivelului de zahăr din sânge, de asemenea, pot fi folosite și pentru a stimula sănătatea pielii, ficatului și a cordului.

Remedii naturale pentru diferite acțiuni

Frunzele de păpădie sunt remedii naturale bogate în vitamina A, C și K și conțin mai multe minerale printre care fier, calciu, magneziu și potasiu. Pot fi consumate în stare crudă sau pot fi gătite. Rădăcina este de asemenea benefică pentru sănătate datorită carbohidraților de tip inulină, o fibră care ajută la tractul digestiv și menține flora intestinală.

Poate fi consumată sub formă de ceai sau ca orice altă legumă rădăcinoasă. Un studiu recent a arătat faptul că tinctura extrasă din păpădie contribuie la reducerea stresului oxidativ și protejează inima.

Păpădia, un remediu natural pentru diverse afecțiuni. Sursa foto: Arhiva EvZ

Ceaiual de păpădie regelează nivelul de zahăr din sânge

Ceaiul de păpădie și rădăcinele pot fi utilizate ca remedii naturale și în cazurile balonare. Substanțele active funcționează ca un diuretic și favorizează urinarea. În medicină tradițională, rădăcina plantei este considerată ca un „tonic hepatic”. Cu alte cuvinte, întrebuințată corespunzător banala plantă contribuie la detoxifierea și ameliorarea afecțiunilor hepatice.

De-a lungul timpului, ceaiul de păpădie a fost folosit pentru a crește pofta de mâncare și pentru a trata afecțiunile digestive minore, cum ar fi constipația. Alte studii recente indică faptul că păpădia conține compuși care favorizează secreția de insulină, responsabilă pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Ceaiul de păpădie este considerat un remediu natural pentru afețiunile hepatice. Sursa foto: Arhiva EvZ

Remedii naturale care reduc inflamațiile

Acidul chicoric și clorogenic poate, de asemenea, să limiteze digestia substantelor bogate în amidon și carbohidrați. În plus, păpădia conține polifenol, compuși care reduc inflamațiile, potrivit știripesurse.ro.