Reguli stricte în industria alimentară. Cine sunt cobaii experiențelor clinice

Reguli stricte în industria alimentară. Cine sunt cobaii experiențelor clinice

În Franța, un raport parlamentar în privința alimentației a scos la iveală practicile din industrie care sunt un pericol pentru sănătate.

Raportul parlamentar susține ideea că industria alimentară este preocupată mai degrabă de profitul rapid, decât de sănătatea publică, potrivit RFI.

Un deputat care a luat parte la redactarea raportului a declarat că „suntem cobaii experienţelor clinice efectuate de această industrie alimentară de joasă calitate", conform aceleași surse. După prezentarea raportului, statul francez ar urma să impună reguli mult mai stricte în domeniu, iar până în 2025 se estimează că vor fi interziși aproximativ 300 de aditivi.

Anual, în Franţa sunt declarate în jur de 40 000 de cazuri de cancer cauzate de alimentație. Dacă populaţia va continua să mănânce la fel, în anul 2030, în Franţei vor exista 30 de milioane de obezi sau de persoane supraponderale, se mai arată în raport, potrivit RFI.

Ne puteți urmări și pe Google News