Ce regreta SOCRUL lui Mircea DINESCU că nu ADUCEM din RUSIA în ROMÂNIA după victoria lui PUTIN

Ce regreta SOCRUL lui Mircea DINESCU că nu ADUCEM din RUSIA în ROMÂNIA după victoria lui PUTIN

Vladimir Putin și partidul său, "Rusia Unită", câștigau alegerile din Rusia într-un mod care a stârnit îngrijorări în lumea democratică.

SUA, NATO, UE, OSCE și Consiliul Europei au contestat rezultatul alegerilor din Rusia câștigate de Putin, dar peste puțină vreme au pus batista pe țambal,

În acele condiții, România, aflată la granița CSI, avea nevoie de o strategie reală pentru spațiul slav, în condițiile ăn care Rusia aveansa spre Europa.

Institutul de Istorie "Nicolae Iorga" al Academiei Române - laboratorul de Studii Ruse ți Sovietice organiza, în decembrie 2007, o masă rotundă pe aceasta temă. La manifestarea istoricilor au participat secretarul III al Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti, foști ți actuali diplomați, ziariști.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Trebuie spus ca ratingul partidului Rusia Unită pentru aceste alegeri a crescut treptat și că rezultatele  nu au fost un succes neașteptat. Rezultatele scrutinului demonstrează ca acest proces a fost obiectiv și a avut loc pe baza așteptarilor psihologice ale populației ruse și a creșterilor economice", aprecia Alecsandr Vasiliev, secretar III al Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti.

Pentru prof. Albert Kovacs, socrul lui Mircea Dinescu, "alegerile din Rusia au fost un eveniment mondial istoric, iar noi ne ocupăm aici cu tot felul de date statistice". "Vreau să spun însa că, în acest moment, între România și Rusia există o Cortină de Fier care nu a existat înainte. Spun asta pentru că, în prezent, pe piața din România nu patrunde nici un ziar rus și nu poate fi prins nici un post de televiziune din Rusia", reclama profesorul Kovacs.

In ceea ce priveste contestatul rezultat al scrutinului, Kovacs semnala că, de fapt, "presa occidentală salută rezultatul alegerilor, iar declarația că nu sunt recunoscute alegerile este o glumă proasta a OSCE".

Considerând că este nevoie de opoziție, de o dreaptă neextremistă în Rusia lui Putin, prof. Kovacs a aprecia că opoziția rusă "este sfărâmată și, din păcate, nu a putut să se unească într-un partid puternic". "Sunt sigur că se va forma, pentru că, totuși, în Rusia exista libertate", concluziona Kovacs.