Regele Spaniei Juan Carlos a împărțit cu amanta șpaga uriașă primită de la Arabia Saudită?

Când vine vorba de fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, totul e măreț, începând cu înălțimea de 1,88 metri și arborele genealogic care îi enumeră printre strămoși și pe Ludovic al XIV-lea. Într-o anumită privință, de altfel, fostul monarh spaniol ( care a împlinit recent venerabila vârstă de 82 de ani) și-a depășit cu mult ilustrul strămoș. Gurile rele (inclusiv biograful spaniol al reginei Sofía, Pilar Eyre) îi atribuie un număr de, țineți-vă bine, 1500 de amante.

 

Ce le-a făcut pe frumoasele lumii să se arunce în brațele bătrânului monarh? Din câte se pare, cadourile cu adevărat demne de un rege. Cel puțin asta bănuiesc procurorii elvețieni și spanioli care încearcă să deslușească strania poveste a fabuloasei sume de 100 de milioane de dolari, pe care mărinimosul rege ar fi împărțit-o cu prietena sa de suflet Corinna Larsen, fosta soție a aristocratului german Johann Casimir zu Sayn-Wittgenstein-Sayn.

Juan Carlos a cunoscut-o pe Corinna în 2004. Pe vremea aceea, el avea 66 de ani, ea doar 40. Întâlnirea ar fi avut loc în timpul unei partide de vânătoare în Spania, avea să declare Corinna pentru Paris Match în 2013.

Relația dintre Corinna Larsen și regele Spaniei a devenit publică după  accidentului pe care Juan Carlos l-a suferit în Botswana în 2012, unde regele și Corinna participau la un safari. Incidentul i-a afectat reputația monarhului și a fost unul dintre motivele deciziei sale de a abdica în 2014.

În 2015, cartea „Fin de partie” a jurnalistei Ana Romero, o cronică a faptelor care au dus la abdicarea lui Juan Carlos, afirma că regele ar fi vrut chiar să divorțeze de regina Sofía pentru a se căsători cu frumoasa Corinna.

Intervievată în 2017 despre relația ei cu regele, Corinna răspundea cu tristețe: „Acesta este un episod pe care mi-l asum, dar care a fost folosit și amplificat în mod abuziv".

Anul 2018 a adus, însă, o altă mare lovitură. Două site-uri de știri spaniole au publicat, fără știrea amantei regelui, extrase dintr-o înregistrare extrem de jenantă pentru fostul monarh.

Corinna povestea că l-a ajutat pe rege să recupereze fonduri importante (80 de milioane de euro) ascunse în Elveția. Ar fi fost vorba de sume obținute din comisioane.

Să fi fost vorba de răzbunarea unei amante părăsite. Nici vorbă, par să creadă procurorii. După ce în ziarul Tribune de Geneve a apărut informația că fostul rege ar fi ascuns o sută de milioane de dolari în Elveția, din care i-ar fi oferit 65 de milioane Corinnei, în Spania a început furtuna.

Potrivit ziarului El Pais, judecătorii spanioli solicită procurororilor elvețieni informații despre presupusa donație a lui Juan Carlos către Corinna Larsen pentru a deschide o anchetă.

De altfel, și elvețienii investighează o presupusă infracțiune de spălare de bani. Cazul respectiv a mai fost cercetat de justiția spaniolă în 2018, dar magistrații au fost nevoiți să-l închidă din cauza lipsei de probe.

 

„Între timp, susține El Pais,  procurorul elvețian a descoperit o presupusă donație de mai multe milioane de euro făcută lui Larsen în 2012 dintr-un cont bancar elvețian. Corinna Larsen susține că fondurile au fost o donație făcută de Juan Carlos către ea și fiul ei. Suma de 65 de milioane de dojari transferată în 2012 dintr-un cont din Bahamas (un paradis fiscal) în contul deschis de Corinna Larsen în Elveția.

Audiată de procurorii spanioli la Londra, fosta prietenă de suflet a regelui neagăt că ar fi avut  vreo legătură cu afacerea din Arabia Saudită  și spune că ea știa doar despre niște comisioane „prin intermediul unor terți”.

Dincolo de acuzațiile de corupție aduse fostului monarh spaniol, mie toată povestea îmi amintește de întâmplarea povesită de scriitorului francez Alexandre Del Valle în timpul scandalului provocat de asasinarea jurnalistului Jamal Khasoggi:„Mohammed ben Salman (prințul moștenitor al Arabiei Saudite n.r.) are un avantaj pe care l-a reamintit în timpul summitului G20 din Argentina. Ce a spus el când Macron l-a criticat un pic și alți oameni de stat au comentat? A replicat foarte sigur pe el : << Eu am în mâinile mele o serie de țări occidentale prin investiții, petrol, dar și prin posibilitatea ca în America sau în altă țară să retrag bani din bănci sau bonuri de tezaur sau să nu acord împrumuturi>>. El știe că are mare putere în Occident, pentru că banii pot cumpăra orice. Când ești Mohammed ben Salmane și poți cumpăra pe oricine, când mulți politicieni occidentali au fost <<unși >> de tine sau de părinții tăi, timp de decenii, e clar că ai un avantaj.”