Ce le-a făcut pe frumoasele lumii să se arunce în brațele bătrânului monarh? Din câte se pare, cadourile cu adevărat demne de un rege. Cel puțin asta bănuiesc procurorii elvețieni și spanioli care încearcă să deslușească strania poveste a fabuloasei sume de 100 de milioane de dolari, pe care mărinimosul rege ar fi împărțit-o cu prietena sa de suflet Corinna Larsen, fosta soție a aristocratului german Johann Casimir zu Sayn-Wittgenstein-Sayn.

Juan Carlos a cunoscut-o pe Corinna în 2004. Pe vremea aceea, el avea 66 de ani, ea doar 40. Întâlnirea ar fi avut loc în timpul unei partide de vânătoare în Spania, avea să declare Corinna pentru Paris Match în 2013.

Relația dintre Corinna Larsen și regele Spaniei a devenit publică după  accidentului pe care Juan Carlos l-a suferit în Botswana în 2012, unde regele și Corinna participau la un safari. Incidentul i-a afectat reputația monarhului și a fost unul dintre motivele deciziei sale de a abdica în 2014.

În 2015, cartea „Fin de partie” a jurnalistei Ana Romero, o cronică a faptelor care au dus la abdicarea lui Juan Carlos, afirma că regele ar fi vrut chiar să divorțeze de regina Sofía pentru a se căsători cu frumoasa Corinna.

Intervievată în 2017 despre relația ei cu regele, Corinna răspundea cu tristețe: „Acesta este un episod pe care mi-l asum, dar care a fost folosit și amplificat în mod abuziv”.

Anul 2018 a adus, însă, o altă mare lovitură. Două site-uri de știri spaniole au publicat, fără știrea amantei regelui, extrase dintr-o înregistrare extrem de jenantă pentru fostul monarh.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE