Regele Charles al III-lea, modificări de ultim moment legate de funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Decizie de neînțeles

Sursa: Telegraph.co.uk

În ciuda faptului că funeraliile reginei Elisabeta a II-a au fost planificate încă din anii 1960, regele Charles al III-lea a făcut modificări pe ultima sută de metri, pentru a evita ca membrii familiei regale britanice să treacă printr-un moment stânjenitor.

Într-un raport publicat de The Mail on Sunday se arată că noul rege, Charles al III-lea,  ar fi vrut să fie „văzut cum se cuvine" de britanici și că modificările sale au permis acest lucru. Mai exact, Charles a schimbat planurile de lungă durată în ultimul moment, după ce detaliile au fost făcute publice de Palatul Buckingham, cu patru zile înainte de funeraliile reginei Elisabeta, înhumată pe data de 19 septembrie.

Schimbări la funeraliile reginei Elisabeta a II-a

Conform planului inițial, ar fi trebuit să fie organizată o procesiune cu cai, ce ar fi urmat sicriul reginei Elisabeta a II-a, însă regele Charles a renunțat la respectarea vechiului protocol, invocând faptul că membrii familiei regale ar fi putut fi deranjați de fecalele cailor.

Planurile erau pregătite într-o oarecare măsură pentru astfel de evenimente, drumurile din jurul Westminster Abbey fiind acoperite cu nisip, pentru a se asigura că trăsurile sunt stabile și că nu alunecă, conform Express.co.uk.

Scrisoarea secretă pe care a lăsat-o regina Elisabeta a II-a într-un seif din Australia

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a scris în urmă cu 36 de ani o scrisoare pe care a lăsat-o într-un seif, aflat într-una dintre clădirile istorice ale orașului Sydney, Queen Victoria Building. Aceasta nu poate fi deschisă decât peste 63 de ani.

Rândurile au fost scrise pentru locuitorii orașului, cu ocazia unei vizite de stat. Regina a vizitat Australia de 16 ori în timpul domniei sale.

Nimeni nu știe ce a scris regina în rândurile sale, în afară de mesajul cu instrucțiuni clare care menționează când aceasta poate fi deschisă. Scrisoarea semnată de regină este adresată Lordului Primar al orașului Sydney și locuitorilor săi.

Scrisoare Reginei Elisabeta nu poate fi deschisă decât peste 63 de ani

În instrucțiunile de pe plic scrie: „Salutări. Într-o zi potrivită, care va fi aleasă de dumneavoastră în anul 2085 d.Hr. vă rog să deschideți acest plic și să transmiteți cetățenilor din Sydney mesajul meu pentru ei”. Clădirea în care se află scrisoarea scrisă de regină a fost inaugurată în anul 1989 și a fost numită în onoarea Jubileului de Diamant al reginei Victoria.

Australia a rămas sub conducerea Marii Britanii. În anul 1999 un referendum în acest sens a avut loc, iar pe atunci 54% din populația țării era de partea Reginei. Regele Charles este reprezentat în țară de Dave Hurley, guvernatorul general al țării.

Majestatea Sa a vizitat Australia de 16 ori în perioada în care s-a aflat pe tron, prima sa vizită având loc în 1954, la doi ani după ce a devenit regină, în urma decesului tatălui său, regele George al VI-lea. În anul 1954 când regina Elisabeta a II-a a mers în Australia, ea a devenit primul monarh care a călcat pe pământ australian. Prințul William și Kate Middleton – acum prinț și prințesă de Wales – urmau, de asemenea, să facă o călătorie în Australia în 2020, dar aceasta a fost anulată din cauza pandemiei de COVID-19.