Evenimentul Zilei > International > Regele Charles al III-lea, îngrijorat de facturile la energie și de modul în care britanicii se vor descurca în această „iarnă dificilă”
Regele Charles al III-lea, îngrijorat de facturile la energie și de modul în care britanicii se vor descurca în această „iarnă dificilă”

Regele Charles al III-lea, îngrijorat de facturile la energie și de modul în care britanicii se vor descurca în această „iarnă dificilă”

Regele Charles al III-lea s-a arătat îngrijorat de creșterile de preț ce se preconizează în iarna ce urmează, conform declarației premierului galez Mark Drakeford.

Laburistul Mark Drakeford a transmis că a avut o discuție cu proaspătul rege al Marii Britanii cu privire la subiecte ca impactul creșterilor de preț la facturi, schimbările climatice și energia regenerabilă.

Regele Charles al III-lea, strategie pentru Țara Galilor

Regele Charles ar fi interesat de producția de energie regenerabilă în Țara Galilor, o măsură care ar juca un „rol mai important” în securitatea energetică a viitorului, a spus premierul Drakeford.

„Regele a avut întotdeauna un interes foarte direct în ceea ce se întâmplă în Țara Galilor contemporană, în viitorul agriculturii noastre, în impactul schimbărilor climatice.

A menționat impactul crizei legate de costul vieții și cum va afecta oamenii de aici, din Țara Galilor. El (n.a. regele Charles) este preocupat de modul în care oamenii se vor descurca în ceea ce va fi o iarnă dificilă”, a spus premierul galez.

Suveranul Marii Britanii, preocupat de producția de energie regenerabilă

Premierul din Țara Galilor a avut o întâlnire cu noul monarh britanic, asta după ce regele Charles al III-lea a susținut primul său discurs în calitate de suveran al Parlamentului galez.

„A fost interesat să-mi vorbească despre unele dintre proiectele de care a auzit sau în care s-a implicat, de exemplu, în ceea ce privește deșeurile alimentare, asigurându-se că nu risipim o resursă prețioasă atunci când unii oameni ar putea rămâne fără.

Interesat, ca întotdeauna, de producția de energie regenerabilă aici, în Țara Galilor, și de modul în care aceasta ar putea juca un rol mai important în viitoarea securitate energetică”, a mai adăugat premierul Mark Drakeford.

Despre învestirea prințului de Wales, William

Drakeford a vorbit și despre procedura de învestire a lui William, noul Prinț de Wales, oficialul galez spunând că nu ar trebui să fie urmat modelul ceremoniei din 1969, în cadrul căreia același titlu i-a fost acordat tatălui prințului William.

„Ei bine, cu siguranță nu cred că 1969 este un ghid bun pentru ceea ce ar trebui să se întâmple în 2022. Țara Galilor este un loc foarte diferit. Natura monarhiei s-a dezvoltat în această perioadă. Mesajul meu este că nu ar trebui să ne grăbim în legătură cu toate acestea.

Ar trebui să îi permitem noului prinț, așa cum am spus, să se familiarizeze cu noile sale responsabilități, să dezvolte funcția într-un mod care să funcționeze pentru el și să funcționeze pentru Țara Galilor. Și apoi ne putem gândi cum și dacă este nevoie de o susținere ceremonială suplimentară a ceea ce a fost deja anunțat”, a adăugat premierul Mark Drakeford, conform Daily Mail.