Evenimentul Zilei > International > Primii REFUGIAȚI care fug de SCLAVIA din Libia au ajuns la Paris
Primii REFUGIAȚI care fug de SCLAVIA din Libia au ajuns la Paris

Primii REFUGIAȚI care fug de SCLAVIA din Libia au ajuns la Paris

Guvernul francez a accelerat lupta împotriva sclaviei, scrie CNN pe siteul său, referindu-se la sosirea unui grup de refugiați libieni la Paris, azi.

Franța plănuiește să primească 10.000 de refugiați până în 2019, 3.000 de oameni urmând să sosească din tabere de refugiați din Niger și Ciad.

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat planul privind refugiații, după ce CNN a publicat înregistrări video cu migranții vânduți pentru a devenit sclavi în țara din nordul Africii, pentru 400 de dolari fiecare.

Mai multe zboruri sunt așteptate din Niger în cursul zilei de azi și de mâine, la Paris, următoarele fiind programate pentru luna ianuarie.

Azi au sosit pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris 25 de persoane din Eritrea, Sudan și Etiopia, venind cu prima cursă ce a plecat din Niger. În grupul respectiv sunt 19 femei și copii, printre care și un bebeluș de două luni, și 6 bărbați.

Refugiații vor fi găzduiți într-o mănăstire din regiunea Alsacia din estul Franței, unde vor primi susținere psihologică și instrucțiuni în limba franceză. Fundația France Horizon îi va ajuta pe acești oameni să își găsească un adăpost permanent.

După ce a obținut imagini cu licitațiile de ființe vii din Libia, o echipă de jurnaliști a CNN a plecat în octombrie acolo, pentru a investiga aceste informații. Jurnaliștii au văzut zeci de bărbați vânduți la o licitație în apropierea capitalei, Tripoli. Astfel de licitații au loc în nouă locații din țarp. Autoritățile libiene au lansat o anchetă oficială referitoare la aceste târguri de persoane, în coordonarea Agenției Imigrației Ilegale.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: