Reforma sistemului de imigrare: limitarea cererilor tratate anual

Reforma sistemului de imigrare: limitarea cererilor tratate anual

Depus la Camera Comunelor, proiectul privind reforma din sistemul imigraţiei vizează în special limitarea cererilor tratate anual de Canada, a anunţat ministrul Imigraţiei, Diane Finley.

"Daca nu se întreprind acţiuni urgente, numărul aplicaţiilor în curs de procesare ar putea ajunge la 1,5 milioane până în 2012, de la 925.000 în prezent. Sistemul are nevoie de revizuiri", a declarat ministrul Imigraţiei.

Întrebată de ce nu se acordă fonduri suplimentare pentru tratarea mai rapidă a dosarelor, Diane Finley a precizat: "Să creştem fondurile alocate pentru aceasta nu ar limita numărul de cereri pe care le-am primi spre tratare.

Pe măsura ce vom trata mai rapid cererile, prin alocarea de fonduri suplimentare, vom primi şi mai multe cereri. Este un cerc vicios. Ceea ce trebuie să facem este să putem controla numărul de cereri, aşa cum o fac alte ţări precum Australia sau Marea Britanie", a mai precizat aceasta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Opozitia: "Guvernul Harper vede imigranţii ca pe mână de lucru ieftină"

Pe de altă parte, guvernul de la Ottawa vrea să accelereze tratarea unor dosare în detrimentul altora, în funcţie de profilul profesional al candidaţilor.

Dacă deocamdată autorităţile lasă o portiţă deschisă pentru anumite profesii, printre privilegiate fiind cele din domeniul medical, deocamdată nu a răzbatut lista cu profesiile "perdante", pentru care cererile aplicanţilor vor fi lăsate în conservare. "Dac[ vor fi căştigători, se vor înregistra şi perdanţi.

Cine vor fi perdanţii? (...) Guvernul Harper vede imigranţii ca pe nişte unităţi economice care sunt aici pentru a munci, ca pe o mână de lucru ieftină", a replicat deputatul NPD Olivia Chow referitor la proiectul propus de conservatori.

Sursa: ZigZag Român Canadian