Referendumul pentru aderarea Republicii Moldova la UE. Ultimele pregătiri

Referendumul pentru aderarea Republicii Moldova la UE. Ultimele pregătiri Uniunea Europeană. Sursa foto: Arhiva EVZ

Premierul Dorin Recean a declarat că referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană asigura coeziunea în societate pentru viitorul prosper al țării.

Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană va însemna dezvoltarea infrastructurii, locuri de muncă și servicii publice de calitate.”Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la UE va asigura coeziunea în societate pentru viitorul prosper al țării, a declarat premierul Dorin Recean în discuțiile cu autoritățile publice din raionul Nisporeni, unde oficialul a mers în vizită de lucru.

Modernizarea localităților din Moldova, dar și consolidarea cooperării dintre administrația publică centrală și locală pentru accelerarea procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană au fost abordate la întrevederea cu primarii și reprezentanții serviciilor desconcentrate din raion.

Referendumul pentru aderarea Republicii Moldova la UE

Republica Moldova. Sursa foto: Dreamstime.com

„Ancorăm ireversibil țara noastră pe calea europeană, prin contribuția fiecărui primar. Avem un obiectiv comun, cel de a construi Europa la noi acasă. Ne dorim infrastructură europeană în satele și orașele noastre, locuri de muncă bine plătite și servicii publice calitative prestate cetățenilor”, a spus premierul Dorin Recean, citat de ipn.md.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Dorin Recean s-a referit la eforturile întreprinse de Guvern pentru dezvoltarea localităților, accentuând programul „Satul European” și „Satul European Expres”, prin care sunt sprijinite proiecte de infrastructură. De asemenea, premierul a menționat importanța asimilării depline a asistenței financiare externe pentru a îmbunătăți calitatea vieții în localitățile țării.

Dorin Recean

Sursa foto: Facebook/ Dorin Recean

În discuții, au fost abordate subiectele ce țin de reabilitarea drumurilor, construcția podului peste Prut de la Bărboieni, care ar impulsiona relațiile economice moldo-române. Totodată, au fost analizare beneficiile regionalizării serviciilor publice, construcția unui post de pompieri și salvatori, dar și instalarea panourilor fotovoltaice pentru asigurarea energetică a instituțiilor publice din regiune.

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană va avea loc în aceeași zi cu alegerile prezidențiale și va fi unul constituțional, a anunțat Igor Grosu, președintele Parlamentului: „Este un exercițiu democratic. Este momentul în care toți cetățenii cu drept de vot să vină să spună dacă sunt pentru integrarea europeană sau să spună altfel. Ar fi exercițiul democratic suprem, prin care va fi închisă odată pentru totdeauna această polemică. Și da, să introducem acest lucru în Constituție. Să fie un referendum constituțional”.

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova vor fi organizate, cel mai probabil, la mijlocul sau finalul lunii octombrie 2024.