Editura Evenimentul si Capital

EXCLUSIV EVZ. Înalții Bisericii spun ADEVĂRUL din spatele REFERENDUMULUI. Trăirile Patriarhului. ULTIMUL PAS spre PRIVATIZAREA CREDINȚEI. „Nu mai există Dumnezeul nostru”

Autor: | | 4 Comentarii | 6269 Vizualizari

Părintele Eugen Tănăsescu, consilierul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului, a spus pentru EVZ că acest rezultat „este, într-un fel, logic, pentru că după privatizarea întregii societăți era firesc să urmeze și pasul de privatizare a credinței. Această privatizare există atât în societate cât și în Biserica Ortodoxă Română. Fiecare preot se crede o biserică în sine. Fiecare are ideea lui, teologia lui, așa cum și fiecare a crezut ce a vrut despre Referendum: că s-a manipulat, că s-a politizat, că întrebarea e neclară”, a spus preotul.

„Dacă noi mai vrem să contăm în societatea asta, trebuie să înțelegem că la Referendum ne-am confruntat și am descoperit acest masiv fenomen social, că fiecare crede ce vrea și vede tot, în stilul propriu, de la preoți la Biserica, de la preoți la normele de credință și Dumnezeire. Biserica pe viitor va trebui să aplice aceeași Evanghelie, ținând cont de noua realitate: privatizarea credinței! Credința suferă! Din acest motiv fiecare a avut părerea lui despre Referendum. Cine a înțeles s-a constituit în cele peste 3 milioane care s-au dus la vot, cine nu, a avut o altă motivație”, a declarat Pr. Eugen Tănăsescu.

„Nu mai există Dumnezeul nostru, există Dumnezeul meu!”

Consilierul Arhiepiscopiei Tomisului explică că au fost greșeli de comunicare în ambele tabere – atât cea pro Referendum, cât și cea „boicot”. Insuccesul Referendumului a fost un dezastru din două mari puncte de vedere: primul dezastru a fost al comunicării, iar cel deal doilea a fost dezastrul comunitar – „nu mai există Dumnezeul nostru, avem Dumnezeul meu. Este o problemă la care Biserica trebuie să mediteze pe viitor” spune părintele. În opinia acestuia, Biserica a avut o implicare firească, arătând că aceasta a susținut un punct de vedere al căsătoriei așa cum îl vede. Întrebarea pe care trebuie să ne-o adresăm pe viitor este „Ce facem de acum? Trebuie să ținem cont că credința nu mai e fenomen de masă.” conchide Pr. Eugen Tănăsescu.

„Dacă avem toleranță spre moda LGBTQ, România va pierde și mai mult”

Ioan Onea, părinte îndrăgit de o comunitate mică din satul Niculițel, jud. Tulcea, a rostit câteva vorbe pe tema Referendumului, cuvinte pe care le-a spus și enoriașilor: „România a început să se piardă de la Revoluția din 1989. Noi oamenii, am început să îi spunem binelui – rău, anormalului – normal. Ar trebui să ne punem un semn de întrebare spre ce ne întreptăm. Dacă avem toleranță spre moda LGBTQ, România va pierde și mai mult” spune pentru EVZ, preotul paroh, Ioan Onea. Parohul crede că la țară s-a făcut informare din toată inima, „fiind mai degrabă un îndemn, fără niciun vicleșug”. Regretă că la acest Referendum s-ar fi putut face o informare mai bună din partea asociațiilor pro-familie. Părintele continuă spunând că „oamenii de la țară nu au înțeles foarte bine ce se întâmplă. Mulți au spus că întrebarea este derutantă, crezând că-l pot salva pe Dragnea de închisoare și că acesta ar putea să modifice Constituția după bunul plac. La sate nu s-a făcut campanie pentru Referendum. Singura informare s-a făcut în Biserică”.

Cei mai mulți votanți au fost în Italia

CTP arunca BOMBA despre Dragnea! De ce s-a dat bolnav tocmai acum?!?

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Referendumul pentru familie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI