Bogdan Licu, fostul prim procuror general interimar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), a declarat într-o conferinţă de presă pe data de 05 mai 2016 că a cerut redeschiderea urmării penale în Dosarul Revoluţiei.

"Am dispus infirmarea rezoluţiei şi redeschiderea urmăririi penale, infirmarea fiind adoptată pe baza unor informaţii incomplet. În modul de desfăşurare a anchetei rezultă că nu a existat o preocupare pentru stabilirea aspectelor esenţiale pentru evenimentele din decembrie '89", a declarat Bogdan Licu la momentul înaintării cererii către instanţă.

Conform fostului procuror, majoritatea audierilor care s-au făcut în acest dosar au fost "sintetice şi formale", iar "trăgătorii nu au fost identificaţi". Totodată, el a mai precizat că muniţia care s-a folosit nu a fost identificată şi nici armele cu care s-au tras.

"Nu au făcut niciun demers pentru desecretizarea documentelor privind audierile din comisia senatorială în condiţiile în care s-au efectuat mii de audieri în această comisie şi deşi SRI a întocmit un document amplu, acesta nu se regăseşte în dosarul de urmărire penală şi nici nu rezultă că s-ar fi făcut vreun demers pentru obţinerea lui", a mai spus Bogdan Licu pe data de 05 mai. 

Bogdan Licu declara că "modul în care s-a făcut ancheta nu corespunde normelor Curţii Europene a Drepturilor Omului" şi că "urmează să se facă cercetări pentru genocid pentru că există indicii temeinice iar omorul şi omorul calificat au devenit imprescriptibile", scrie Mediafax

 

Te-ar putea interesa și: