Evenimentul Zilei > Justitie > Redeschiderea DOSARULUI REVOLUŢIEI a fost confirmată astăzi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Redeschiderea DOSARULUI REVOLUŢIEI a fost confirmată astăzi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Redeschiderea DOSARULUI REVOLUŢIEI a fost confirmată astăzi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a confirmat astăzi redeschiderea urmăririi penale în dosarul Revoluţiei, în urma cererii lui Bogdan Licu, fostul prim procuror adjunct al Parchetului General.

Bogdan Licu, fostul prim procuror general interimar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), a declarat într-o conferinţă de presă pe data de 05 mai 2016 că a cerut redeschiderea urmării penale în Dosarul Revoluţiei.

"Am dispus infirmarea rezoluţiei şi redeschiderea urmăririi penale, infirmarea fiind adoptată pe baza unor informaţii incomplet. În modul de desfăşurare a anchetei rezultă că nu a existat o preocupare pentru stabilirea aspectelor esenţiale pentru evenimentele din decembrie '89", a declarat Bogdan Licu la momentul înaintării cererii către instanţă.

Conform fostului procuror, majoritatea audierilor care s-au făcut în acest dosar au fost "sintetice şi formale", iar "trăgătorii nu au fost identificaţi". Totodată, el a mai precizat că muniţia care s-a folosit nu a fost identificată şi nici armele cu care s-au tras.

"Nu au făcut niciun demers pentru desecretizarea documentelor privind audierile din comisia senatorială în condiţiile în care s-au efectuat mii de audieri în această comisie şi deşi SRI a întocmit un document amplu, acesta nu se regăseşte în dosarul de urmărire penală şi nici nu rezultă că s-ar fi făcut vreun demers pentru obţinerea lui", a mai spus Bogdan Licu pe data de 05 mai. 

Bogdan Licu declara că "modul în care s-a făcut ancheta nu corespunde normelor Curţii Europene a Drepturilor Omului" şi că "urmează să se facă cercetări pentru genocid pentru că există indicii temeinice iar omorul şi omorul calificat au devenit imprescriptibile", scrie Mediafax