Evenimentul Zilei > Actualitate > Record de pelerini la Prislop: 95.000 în trei zile
Record de pelerini la Prislop: 95.000 în trei zile

Record de pelerini la Prislop: 95.000 în trei zile

Mini-vacanţa de 1 mai a adus la mănăstrirea Prislop de aproape cinci ori mai mulţi credincioşi decât slujba de Înviere din acest an.

Conform estimărilor făcute de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara, vineri, sâmbătă şi duminică, la Prislop au ajuns 95.000 de oameni, de nouă ori mai mulţi decât la Castelul Corvinilor, unde, în acelaşi timp au avut loc mai multe evenimente spectaculoase. Cifra reprezintă o premieră în toată istoria de sute de ani a lăcaşului de cult amintit.

Explicaţia jandarmilor este simplă: pur şi simplu încălzirea vremii i-a determinat pe români să facă o excursie în locul în care este înmormântat "sfântul Ardealului", părintele Arsenie Boca: "Vineri, pe 1 mai, au fost peste 40.000 de pelerini. Acesta a fost «vârful» afluxului de credincioşi. De Înviere, anul acesta, din câte-mi aduc aminte, au fost vreo 20.000 de oameni la Prislop. Cred că este pentru prima dată când, la Prislop, pe parcursul a trei zile, se ajunge la un număr atât de mare de credincioşi. De obicei, într-un sfârşit de săptămână obişnuit, aici ajung aproximativ 20.000 de persoane. Au fost şi câteva week-end-uri în care cirfa vizitatorilor a fost de 35.000", spune sublocotenentul Lucian Stoichiţoiu, purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara.