Evenimentul Zilei > Sport > Record de infectări cu Covid-19, chiar în ziua când flacăra olimpică a Jocurilor Paralimpice a ajuns la Tokyo
Record de infectări cu Covid-19, chiar în ziua când flacăra olimpică a Jocurilor Paralimpice a ajuns la Tokyo

Record de infectări cu Covid-19, chiar în ziua când flacăra olimpică a Jocurilor Paralimpice a ajuns la Tokyo

Pe fondul unui număr record de infectări cu Covid-19 în Japonia, cu patru zile înaintea ceremoniei de deschidere, flacăra olimpică a ajuns la Tokyo vineri şi logo-ul Jocurilor Paralimpice (24 august-5 septembrie) a fost instalat în golful din capitala niponă.

Numărul de infecţii cotidiene a depăşit 25.000 la nivel naţional pentru prima oară joi, iar numărul de pacienţi în stare gravă a atins şi el cote ridicate în Arhipelag, afectat de al cincilea val de coronavirus.

„Sportivii paralimpici prezintă riscuri mai mari decât sportivii olimpici să facă forme mai grave de Covid-19″

În faţa acestei situaţii, organizatorii Jocurilor Paralimpice au îndemnat participanţii să urmeze cu stricteţe măsurile sanitare instituite şi să nu slăbească vigilenţa.

„Situaţia infectărilor este diferită de cea de dinaintea Jocurilor Olimpice. Ea s-a deteriorat”, a declarat Hidemasa Nakamura, un responsabil al comitetului organizator Tokyo-2020.

„Sportivii paralimpici prezintă riscuri mai mari decât sportivii olimpici să facă forme mai grave de Covid-19″, a adăugat el.

Ceremoniile de aprindere a torţei olimpice au avut loc vineri fără spectatori, după evenimente similare în toată ţara în cursul ultimelor săptămâni, tradiţionala ştafetă fiind anulată din cauza temerilor privind propagarea virusului.

Până în acest moment, 86 de teste pozitive au fost efectuate în rândul participanţilor, în principal la personalul din Japonia.

Delegația României la Tokyo numără 15 persoane

Vicepreşedintele Comitetului Naţional Paralimpic, Ciprian Anton a declarat că Delegaţia României la Jocurile Paralimpice de la Tokyo (24 august-5 septembrie) va fi compusă din 7 sportivi, care vor concura la tenis de masă, judo, atletism, ciclism şi tir cu arcul, iar obiectivul este câştigarea a trei medalii.

Delegaţia României este compusă din 15 persoane, regulile impuse de organizatori interzicând prezenţa unei echipe medicale sau însoţitori pentru sportivii paralimpici.

Jocurile Paralimpice ediţia 2020 vor avea loc în perioada 24 august – 5 septembrie, la Tokyo.

România a cucerit până acum patru medalii la Jocurile Paralimpice, dintre care trei au fost obţinute de Eduard Novak, actualul ministru al Tineretului şi Sportului, aur în 2012, la Londra (ciclism – urmărire individuală, categoria C4), argint în 2008 la Beijing (ciclism – contratimp, cat. LC2) şi la Londra în 2012 (ciclism – contratimp, cat. C4), precum şi o medalie de bronz câştigată de Alex Bologa, în 2016, la Rio (judo – cat. 60 kg).

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: