Evenimentul Zilei > Economie > Recomandări de vacanță. Cele mai bune pensiuni agroturistice din România
Recomandări de vacanță. Cele mai bune pensiuni agroturistice din România

Recomandări de vacanță. Cele mai bune pensiuni agroturistice din România

Cele mai bune pensiuni turistice românești au fost premiate astăzi la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, de către Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC).

Câștigătorul Marelui Premiu Margareta de Aur 2016 a fost acordat complexului agroturistic ”Grădina Vlahiia” din Snagov. De asemenea, a fost acordat, premiul de excelenţă la secțiunea ”Experienţe de vacanţă”, pensiunii Domeniile Mar'tinutzi, Vințu de Jos, Alba, premiul de excelenţă pentru ”Promovarea conceptului de EcoTurism”- Casa Comana, Giurgiu şi premiul de excelenţă pentru ”Originalitatea şi unicitatea proiectului” – Complexul Egreta, Berzasca – Clisura Dunării, Caraş-Severin.

Marele premiu la categoria ”Gastronomie” a fost acordat Asociaţiei Judeţene de Turism Sibiu pentru ”Promovarea identităţii gastronomice din judeţul Sibiu prin programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019”. La secţiunea Festivaluri şi Evenimente, marele premiu a fost acordat Festivalului Prazului şi Zaibărului, Casa de Cultură ”Amza Pellea”, Băileşti, Dolj iar pentru Promovare on-line servicii turistice, premiul special a fost acordat Pensiunii La Mesteceni, Răhău, Alba.

ANTREC a oferit şi câteva ”Diplome de apreciere” pentru Promovarea patrimoniului basarabean, domnişoarei Svetlana Matvievici, Orhei, Basarabia, precum şi pentru Promovarea ecoturismului în Delta Dunării, fostului camion olimpic, Ivan Patzaichin.

Ca noutate, la aceasta ediţie, pe lângă marile premii aferente fiecărei categorii şi Marele Premiu "Margareta de Aur", au fost acordate premii de excelenţă pentru programe turistice generatoare de experienţe de vacanţă, promovarea conceptului de ecoturism şi pentru originalitatea şi unicitatea proiectelor iniţiate în turism. Juriul de anul acesta a fost format din: Maria Stoian – conf.univ.dr. – Preşedinte Fondator ANTREC România; Cristian Alexandru Catana – Redactor şef Revista Vacanţe la ţara, Traian Badulescu – Consultant turism şi Marius Ionita, turist fidel al vacanţelor rurale.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: