Extremiștii islamiști din Siria au executat șapte prizionieri de război, doi dintre aceștia fiind crucificați pentru ”lupta împotriva musulmanilor”.

Statul Islamic din Irak şi Levant (SIIL), grupare teroristă care activează în Siria, a anunţat că crucificat doi prizonieri într-o interescție dintr-un oraș situat în nord-estul țării. Fotografiile acestei execuții brutale au fost publicate pe internet marți.

Cei șapte prizonieri executați au fost acuzați că ar fi atacat cu grenade un militant SIIL din Valea Eufratului din  localitatea Raqqa.

Unul dintre cei crucificaţi apare fotografiat cu un carton înfăşurat în jurul corpului pe care scrie în arabă “acet om a luptat contra musulmanilor şi a aruncat grenade în acest loc”.

Observatorii internaționali spun că aceste execuții nu sunt singulare. Săptămâna trecută, un atac revendicat de SIIL în Irak s-a soldat cu moartea a 28 de persoane și rănirea altor 40.

Pe 19 aprilie, o călugăriță siriană a vorbit la Radio Vatican despre execuțiile ce au loc în Siria. Potrivit surorii Raghid, creştinii care au refuzat să rostească crezul musulman sau să plătească o răscumpărare au fost crucificaţi de susţinători ai jihadului în Siria

ATENȚIE! Imagini cu un puternic impact emoțional!