Sebastian Ghiță a declarat, miercuri seara, pentru Antena 3 că nu intenționează să se întoarcă în România și că nu are planuri în acest sens.
 
„Nu am planuri care să facă pe cineva să creadă că mă întorc în România sau că voi avea legătură cu politica”, a declarat Sebastian Ghiță.
 
O Hotărâre de ultimă oră a Înaltei Curţi de Justiţie din Belgrad pune lacăt pe dorinţa celor care îl vor pe Sebastian Ghiţă extrădat în România. Magistraţii sârbi ai Curţii de Apel din Serbia au confirmat miercuri decizia Înaltei Curţi de Justiţie prin care este respinsă solicitarea de extrădare în România a fostului deputat Sebastian Ghiţă, potrivit presei sârbeşti, citată de Mediafax.
 
"În contextul riscurilor de a fi persecutat în ţara de origine din cauza opiniilor politice", Curtea de Apel din Belgrad a confirmat decizia Înaltei Curţi de Justiţie din Belgrad de a nu accepta extrăarea fostului eputat Sebastian Ghiţă. Magistraţii au ţinut cont de faptul că Sebastian Ghiţă este eligibil pentru obţinerea azilului în Serbia, informează publicaţia Danas şi site-ul Insajder.net. Potrivit deciziei Curţii de Apel, Înalta Curte de Justiţie a ajuns la "concluzia adecvată" că situaţia lui Sebastian Ghiţă "s-ar înrăutăţi" dacă ar fi extrădat în România.