Evenimentul Zilei > Actualitate > REACȚIA Universității din Bucrești după ce Victor Ponta a numit conducerea acestei instituții ”SECURISTĂ”
REACȚIA Universității din Bucrești după ce Victor Ponta a numit conducerea acestei instituții ”SECURISTĂ”

REACȚIA Universității din Bucrești după ce Victor Ponta a numit conducerea acestei instituții ”SECURISTĂ”

Reprezentanții Universității din București (UB) spun că afirmațiile făcute de Victor Ponta pe pagina sa de facebook cu privire la conducerea UB sunt ”denigratoare” și ”calomnioase.

Redăm comunicatul Universității din București:

”În Consiliul de Administrație din data de 2 martie 2016 s-a discutat, între altele, postarea pe pagina de Facebook a d-lui Victor Viorel Ponta a unor remarci denigratoare la adresa conducerii Universității din București, preluate și difuzate în mass-media. Privitor la această chestiune, Universitatea din București face următoarele precizări:

Afirmația d-lui Victor Ponta că în mandatul 2012-2016, ca și ulterior, Universitatea din București ar fi avut o conducere „securistă” este calomnioasă. Falsitatea acestei afirmații poate fi dovedită fie și numai prin accesarea, pe site-ul UB, a certificatelor CNSAS eliberate pentru membrii conducerii instituției.

La fel de nefondată este și afirmația că echipa managerială a UB a fost impusă de către Președintele în exercițiu în 2012, dl. Traian Băsescu.

Decizia Comisiei de Etică a Universității din București referitoare plagiatul din teza de doctorat a d-lui Victor Ponta a fost tranșantă și lipsită de echivoc, bazată pe identificarea unui larg material probatoriu. Solicitarea de retragere și de anulare a titlului și a diplomei obținute în mod fraudulos de către dl. Victor Ponta este firească și se sprijină pe dovezi incontestabile. (…)

Universitatea din București face aceste precizări pentru a evita creditarea, în spațiul public, a unor informații false ce ar putea leza prestigiul instituției și își reafirmă hotărârea de a consolida, în spiritul adevărului și al dreptății, etica și integritatea academică în învățământul românesc, fără nicio părtinire politică, indiferent cine sunt persoanele vizate”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: