Evenimentul Zilei > Politica > Reacția lui Tăriceanu la discursul prezidențial: „Sfidarea Parlamentului și a românilor”
Reacția lui Tăriceanu la discursul prezidențial: „Sfidarea Parlamentului și a românilor”

Reacția lui Tăriceanu la discursul prezidențial: „Sfidarea Parlamentului și a românilor”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că președintele Klaus Iohannis a sfidat Parlamentul și pe români, evitând să-și prezinte informarea privind starea de urgență în fața deputaților și senatorilor.

Liderul ALDE a reacționat la discursul președintelui, susținut de la Palatul Cotroceni, arătând că Iohannis a preferat să vorbească  din fața prompterului, în loc să se confrunte cu parlamentarii reuniți în sesiune extraordinară, în aceste zile.

„Speram că dl Iohannis va profita de faptul că Parlamentul este în sesiune extraordinară și nu va evita să se prezinte în fața lui. Toți românii sunt interesați să afle de ce Președintele și Guvernul Său au reacționat atât de târziu la această criză, de ce alegerile anticipate au fost mai importante decât sănătatea publică și ce fel de concluzii tragem din această politizare excesivă a unei crize de sănătate!”, a arătat Călin Popescu Tăriceanu într-o postarea publicată pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa și a partidului pe care îl reprezintă, subiectele legate de criza noului coronavirus sunt mult prea importante și au implicații prea vaste pentru a fi expediate într-un document întocmit de consilierii prezidențiali.

„În loc să vină în fața Parlamentului unde să prezinte românilor informarea cu privire la instituirea stării de urgență, dl Iohannis a preferat să stea în confortul de la Palatul Cotroceni. Doar el și prompterul lui. Noi, la ALDE, credem că subiectul crizei de coronavirus este mult prea important și cu implicații mult prea vaste să fie expediat printr-un document scris pe colțul mesei de niște consultanți ai Președintelui”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.


Este oficial: Iohannis a decis ce se va întâmpla în România! Anunţ de ultimă oră. Update


Criza coronavirusului merită o dezbatere

El a arătat că refuzând să se prezinte în Parlament, președintele i-a sfidat pe români și pe parlamentarii reuniți în sesiune extraordinară, arătând că nu este un președinte al tuturor, ci doar al PNL, partidul pe care îl susține.

„Era un moment bun să vedem un Președinte al tuturor și nu doar unul al partidului de guvernământ! Vocea lui ne cere unitate, în vreme ce faptele ne arată că pentru dl Iohannis nu contează decât el și partidul lui! Ce ironie tristă să auzim apeluri la unitate de la cel care este responsabil de marile falii din societatea românească, de împărțirea noastră în «ciume» de diferite culori, de instigare împotriva opoziției și a altor instituții ale democrației!”, a mai arătat Tăriceanu în postarea de pe Facebook.

Pe de altă parte, liderul ALDE a găsit o vină și colegilor săi din Parlament care ar fi trebuit să-i adreseze șefului statului o invitație la o dezbatere publică.

„Cred că Parlamentul ar trebui să-i adreseze o invitație de a veni în fața aleșilor cu acest raport și nu doar să-l recite de pe un prompter. Românii merită o dezbatere și mai ales românii merită soluții reale și nu electorale!”, a subliniat Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că a trimis către Parlament informarea privind acţiunile şi iniţiativele pe care le-a avut în perioada stării de urgenţă, care a fost instituită pe întreg teritoriul ţării ca urmare a pandemiei COVID-19, prin cele două decrete semnate pe 16 martie şi, respectiv, 14 aprilie.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: